Chorgota beach

  Chorgota beach (Horgota) is een populair kiezelstrand in het noorden van Kefalonia. De ligging langs de oostkust is op 16 kilometer van het pittoreske plaatsje Assos en deze baai geniet vooral bekendheid door opnames uit de film Captain Corelli’s Mandolin in 2000. In deze film heette dit strand overigens ‘Pelagia beach’. De zee kleurt hier in de komvormige rustige baai alle kleuren groen. Het zeewater is kristalhelder en langs het kiezelstrand zorgen olijfbomen voor de nodige natuurlijke schaduw.

  Chorgota beach is bekend uit Captain Corelli’s Mandolin

  De weg naar Chorgota beach is geasfalteerd en goed te noemen. Al zitten er zeker diverse haarspeldbochten in. Let op als je dichtbij het strand bent dat je niet zomaar met je auto naar het strand rijdt. Je kunt bij de baai namelijk moeilijk parkeren en je auto keren is niet vanzelfsprekend op deze smalle strook. Beter is om net boven de baai in de bocht je auto te zetten en de laatste 100 meter lopend te doen.

  Op het strand van Chorgota beach zijn geen voorzieningen. Je dient dan ook zelf te zorgen voor voldoende drinkwater en versnaperingen. Links op Horgota beach, als je het strand oploopt, zie je een bord staan over de opnames uit de eerder genoemde film. De baai nodigt uit om te gaan zwemmen en te gaan snorkelen. Door de rotsachtige kust is er onderwater genoeg te zien. In de baai zelf meren regelmatig zeilboten en catamarans aan voor een tijdelijk verblijf hier.

  foto album Kefalonia

  Meer Griekenland aanbiedingen