Myrtos beach

Myrtos beach is een van de mooiste stranden van Griekenland en ook meest bezochte strand van Kefalonia. Het kiezelstrand ligt op ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Argostoli en is goed te bereiken met een huurauto of scooter via de hoofdweg. In de lengte is Myrtos beach 800 tot 1.000 meter lang en op het breedste punt in het midden ongeveer 100 meter breed. Van bovenaf gezien lijkt het een wit zandstrand, maar eenmaal op het strand zie je kleine witte kiezelstenen.

Myrtos beach op Kefalonia heeft ook een schitterende zonsondergang

Het strand van Myrtos is voor een deel georganiseerd met strandbedden en parasols die je kunt huren. Dit is het centrale gedeelte voor de parkeerplaats en taverne. Wil je echter dichter bij de zee liggen dan is het aan te bevelen om je eigen parasol en strandlaken mee te nemen. Het zeewater is hier erg schoon en Myrtos beach is al jaren een Blue Flag Beach, staat met Kefalonia goed aangeschreven in de QualityCoast top 100 en staat al jaren lang in de top vijf van de mooiste stranden van Griekenland.

De zonsondergang op Myrtos beach is trouwens erg mooi en aan te bevelen om te ervaren tijdens je vakantie op Kefalonia. Juli en augustus zijn de drukste maanden op het strand, maar nog steeds is er ruimte genoeg. Het voor- en naseizoen zijn nog beter om het strand van Myrtos te bezoeken, maar in april en mei kan de zee nog best fris zijn.

foto album

Myrtos beach hoe te bereiken

Uitzicht op Myrtos beach op Kefalonia

Overzicht van Myrtos beach op Kefalonia

Na de kruising op de hoofdweg is het laatste stuk weg, van een paar kilometer naar beneden, vol met haarspeldbochten. De 30 kilometer met de auto vanuit Argostoli naar Myrtos rijd je in ongeveer 45 minuten. Er gaan geen georganiseerde excursies naar Myrtos beach, maar de excursies naar Fiskardo en Assos in Noord Kefalonia stoppen op het panorama punt. Je hebt hier een prachtig uitzicht op het strand en kunt hier een mooie foto maken van Myrtos beach. Vanuit de badplaats Agia Efimia, op 10 kilometer afstand, vertrekt in de zomermaanden meerdere keren per dag een bus naar Myrtos beach.

Meer Griekenland aanbiedingen


Myrtos beach restaurants

Panorama uitzicht Myrtos beach

Prachtig uitzicht op Myrtos beach Kefalonia

Aan het strand van Myrtos is een kantine met een overdekt terras voor broodjes, koffie en kleine snacks. Een mooie plek om te genieten van het uitzicht op de baai met een koude koffie frappĂ©. Parkeren is in het hoogseizoen wat moeilijker ondanks de vrij grote parkeergelegenheid langs het strand.en vaak staan de auto’s al wat eerder langs de weg. Het laatste stuk naar het strand moet je dan lopen. Parkeren is trouwens gratis. Boven bij het panorama uitzicht en de kruising naar Myrtos beach beneden, zijn meer mogelijkheden voor snacks, drankjes en een lunch. Het strand heeft zelf faciliteiten om te douchen, kleedhokjes en er is toezicht.