Antisamos beach

Antisamos beach is één van de schitterende stranden op het eiland Kefalonia. Een langgerekt fraai wit kiezelstrand met een groene zoom aan olijfbomen langs het strand. Het zeewater is kraakhelder in de mooiste kleuren blauw. Antisamos beach ligt een paar kilometer ten oosten van de havenplaats Sami. Met de auto eenvoudig te bereiken vanuit de vakantiebestemming Agia Efimia.

Antisamos beach op Kefalonia is beroemd van Captain Corelli’s Mandolin

Antisamos beach is beroemd geworden door de opnames in de film Captain Corelli’s Mandolin. Aan de westkant is het strand het breedste en ook het meest georganiseerd. Hier is de parkeerplaats en liggen de trendy beach bars, waaronder Mojito beach bar, langs het strand. Vanaf de rotsen heb je van deze kant een schitterend uitzicht over het strand en de baai van Antisamos.

Het strand van Antisamos is een georganiseerd strand met parasols, ligbedden en watersportmogelijkheden. De kwaliteit van het zwemwater is hier uitstekend. In de warme zomermaanden is dit strand een uitkomst. De zeebodem loopt vrij snel af en mede hierdoor is de zee eigenlijk altijd verkoelend. Er zijn geen accommodaties aan of in buurt van dit strand. Het Moni Theotokou klooster in de buurt is bezienswaardig en kun je combineren met een bezoek.

foto album Kefalonia

Antisamos beach tips

Antisamos beach op Kefalonia

Antisamos beach – kiezelstrand Kefalonia

Zeker in de zomer kan het snel druk zijn op Antisamos beach. De ligbedden zijn dan ook snel bezet en met een handdoek op de kiezels liggen is minder comfortabel. Een tip is dus om vroeg te gaan naar dit strand op Kefalonia tijdens je vakantie.

Al vrijwel direct voor de kust kun je prima snorkelen. Andere tip is om je snorkelen dus niet te vergeten voor een dagje naar het strand van Antisamos. Het laatste stukje van de weg naar het strand is vrij steil. Parkeergelegenheid bij de taverne en beach bar.

Meer Griekenland aanbiedingen


Antisamos beach stranden

Antisamos beach Kefalonia overzicht

Antisamos beach – overzicht vanaf de weg

Antisamos beach op Kefalonia is een Blue Flag Beach. Al jaren staat het strand namens Kefalonia op de lijst met blauwe vlag stranden. Het strand is toegankelijk voor de rolstoel en het heeft dus alle faciliteiten, waaraan een strand volgens de criteria van FEE, de organisator van Blue Flag Beaches, moet voldoen.

Het kiezelstrand van Antisamos is zo’n 700 meter lang en op sommige plaatsen 15 meter breed. Voorzieningen als toiletten, douches, tavernes en beach bars zijn er genoeg.