Lassi

Lassi is een vakantiebestemming op Kefalonia. Het is een langgerekt dorp op een kilometer afstand van de hoofdstad Argostoli. Langs de fraaie stranden als Makris Gialos, Platis Gialos, Kalamia en Tourkopadoro is de afgelopen decennia de badplaats ontstaan met mooie hotels, appartementen en prima faciliteiten voor een onvergetelijke vakantie op Kefalonia. Het is het meest toeristische gedeelte van het eiland en een prima uitvalsbasis om het Griekse eiland te ontdekken.

Lassi heeft mooie stranden en is een prima uitvalsbasis voor Kefalonia

Het centrum van Lassi ligt dan ook grotendeels langs de doorgaande weg. Hier kun je prima eten in de vele Griekse tavernes en ook internationale keukens zijn hier vertegenwoordigd. Daarna nog even op het terras van één van de bars of koffietenten. Een wandeling kun je maken naar Argostoli. In een kwartier ben je over de Faraoheuvel in het centrum van de hoofdstad van Kefalonia.

Leuk om te doen en mooi om te maken is een wandeling om het schiereiland heen. Je start in Argostoli of Lassi en loopt via Katavothres, de Agi Theodori vuurtoren, het monument voor de Italiaanse soldaten weer terug naar de badplaats en verder over de Faraoheuvel naar Argostoli. Een wandeling van ongeveer twee en half uur, waarin je niet alleen de eerder genoemde trekpleisters ziet, maar ook kunt genieten van de fraaie kustlijn en tussendoor mooie uitzichten. Met de fiets is dit ook een mogelijkheid.

Kefalonia foto album

Lassi bezienswaardigheden

Katavothres bij Lassi op Kefalonia

Lassi Kefalonia – Katavothres

Bezienswaardig bij Lassi is de vuurtoren Ag. Theodori uit 1829. Eigenlijk de ingang van de haven van Argostoli, maar je zult hier nog weinig boten zien liggen. Een fraai rond gebouwtje met zuilen en een kleine zonnecollector op het dak. Bijnaam van deze vuurtoren is de Napier Faros, vernoemd naar Charles Napier, en het is één van de populairste plaatsen voor de zonsondergang op Kefalonia.

Vanuit zowel Lassi als Argostoli kun je een mooie wandeling maken naar de Ag. Theodori vuurtoren zoals al eerder beschreven. In de buurt vind je nog een camping en het strand Fanari.

Heel bijzonder is het fenomeen Katavothres. Het zeewater lijkt hier te verdwijnen door de openingen in de rotsbodem. In 1963 werd het mysterie opgelost en het blijkt dat het zeewater na een route van 15 kilometer ondergronds aflegt naar het Karavomilos meer in het noorden van Kefalonia. Hier is het zeewater inmiddels brak geworden door menging met zoet waterbronnen tijdens de tocht van 15 kilometer onder de aarde door. Bij Katavothres staat nog steeds de oude watermolen en deze dient tegenwoordig als trendy taverne met nog steeds het draaiende rad.

Niet ver van de vuurtoren staat een monument Monumento Caduti Italiani genaamd ter herdenking aan de 10.000 Italiaanse soldaten die hier in 1943 tragisch om het leven kwamen.

Dichtbij het Makris Gialos strand en beach club Costa Costa is de grot Ag. Gerassimos toegankelijk. Een andere bezienswaardigheid in de omgeving van de badplaats.

Meer Griekenland aanbiedingen


Lassi stranden

Lassi strand van Costa Costa

Lassi Kefalonia – Costa Costa beach

De stranden van Makris Gialos en Platys Gialos zijn de echte trekpleisters van Lassi en beide stranden zijn Blue Flag Beaches. Op Makris Gialos beach is beach club Costa Costa the place to be. Allebei de stranden zijn voor een groot gedeelte strak georganiseerd met rode, blauwe en rieten parasols en ligbedden van eenvoudig tot super de luxe. Uiteraard kun je op de Gialos stranden alle watersporten beoefenen en heerlijk eten en drinken in de horecagelegenheden.

Niet alleen de stranden van Makris Gialos en Platys Gialos trekken toeristen naar Lassi. Het strand van Tourkopodaro en ligt op een landtong naar een rotsformatie in zee. Het resort White Rocks ligt aangrenzend en het strand lijkt hierbij te horen. Kalamia beach heeft wat kiezels en aan één zijde fraaie witte rotspartijen. Het Kalamia strand vind je richting de vuurtoren.

Lassi restaurants

Phaedra restaurant in Lassi op Kefalonia

Lassi Kefalonia – Phaedra restaurant

Restaurants en tavernes zijn er meer dan genoeg in Lassi. Keuze genoeg, maar er zijn een paar uitblinkende Griekse keukens te vinden. Restaurant Phaedra, aan het begin van het dorp, heeft een mooi terras met een echte Griekse sfeer. De gerechten worden met zorg bereid. Probeer de stifado en de moussaka. Bij restaurant Butlers House, niet echt een Griekse benaming, is de keuken authentiek Grieks. Ook een tip om te gaan eten tijdens je vakantie Lassi.

Met een huurauto is een ritje naar het dorp Lakithra een tip. Hier ligt de organische boerderij van restaurant En Kefallinia. De locatie is prachtig, het restaurant nog mooier en de gerechten zijn gezond en lekker. Een unieke locatie met een unieke eetgelegenheid en hele schappelijke prijzen.

Lassi vakanties

Napier vuurtoren in Lassi op Kefalonia

Lassi Kefalonia – vuurtoren

Een vakantie naar Lassi op Kefalonia kun je boeken als pakketreis vanuit Nederland. Reisorganisatie Sunweb biedt vluchten met transfer en appartement of hotel aan in deze vakantiebestemming. Zelf een accommodatie regelen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden al is het aanbod beperkt.

Op vakantie naar Lassi kun je her beste van eind april tot en met september. Meestal begint het reisseizoen vanaf de meivakantie en voor de Grieken na het Orthodoxe Pasen.