Makris Gialos beach

Makris Gialos beach, ook wel Costa Costa beach genoemd, is het beroemdste en best georganiseerde strand van Kefalonia. Myrtos is het bekendste strand van het Griekse eiland, maar voor dagje goed verzorgd relaxen kun je beter naar Makris Gialos of het naastgelegen Platis Gialos beach gaan. Het zandstrand ligt langs de weg van Lassi naar de luchthaven van Kefalonia op zeven kilometer van de hoofdstad Argostoli. Binnen een kwartier ben je met de auto in het centrum van de stad. Het groene bos met naaldbomen ligt direct achter het zandstrand. Je waant je op Makris Gialos beach even in het Caribisch gebied.

Makris Gialos beach is het beroemdste zandstrand van Kefalonia

Het strand van Makris Gialos is goed georganiseerd met dank aan Costa Costa bar en restaurant. Strandstoelen en parasols kun je huren op het strand. Twee eenvoudige strandstoelen met parasol kosten € 8,- per dag en de luxere houten ligbedden met kussen € 10,- per dag. Regelmatig loopt personeel van de beach club, herkenbaar aan de oranje polo’s, langs en kun je versnaperingen bestellen.

Tussen de strandstoelen door liggen houten paden zodat je voeten niet verbranden op het warme zand. Voor het restaurant staan ook een aantal witte luxe houten pergola’s met heerlijke matrassen. Ook te huur en in de zomer al snel vol. Vanuit de kijktoren houden strandwachten alles goed in de gaten.

Bovendien is er gratis WiFi voor gasten en kun je bijna alle watersporten beoefenen op Makris Gialos beach als je daar behoefte aan hebt. In de buurt liggen nog meer fraaie kleinere zandstranden als Gradiakia.

Kefalonia foto album

Makris Gialos beach tips

Makris Gialos beachde Costa Costa beach club

Makris Gialos beach – Costa Costa in Lassi

Een dagje bij Costa Costa beach bar liggen is dus zeker geen straf tijdens je vakantie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je handdoek op het strand te leggen en geen gebruik te maken van de strandfaciliteiten. Als je het strand op komt lopen ga je naar de rechterkant. Voorbij de rotspartij kom je overigens op het andere strand Platis Gialos beach genaamd.

Je auto kun je bij beide stranden gratis parkeren en grote kans op een plekje in de schaduw onder de naaldbomen. Twee andere mooie stranden dichtbij liggen voor het luxe White Rocks resort. Vrijwel hermetisch afgesloten met een hek, maar de stranden zijn vrij toegankelijk in Griekenland.

Meer Griekenland aanbiedingen


Makris Gialos beach stranden

Makris Gialos is een vaste jaarlijkse notering in de lijst van Blue Flag beaches op Kefalonia. De zeebodem is bedekt met zand en het zeewater kleurt in de mooiste blauwtinten. Hier is de kwaliteit van het zwemwater uitstekend.

In totaal is Makris Gialos beach zo’n 750 meter lang. Het breedste stuk strand is 50 meter. Langs het strand groeien naaldbomen, cipressen en hier en daar een olijfboom.