Bier, wijn en restauranttips Kefalonia

8 juli 2023 Bas Wanrooij
Bier, wijn en bio farm restauranttip Kefalonia

En Kefallinia organic farm restaurant

Ga je op vakantie naar Kefalonia? Na zo’n drie uur vliegen sta je op de luchthaven van Kefalonia. Deze ligt vrij zuidelijk en dichtbij de gezellige hoofdstad Argostoli en de badplaats Lassi. Proef het lokale Kefalonian beer, bezoek een wijnhuis met een wijnproeverij en ga eens eten in een bio-farm. Support de locals. Wij bezochten dit grootste Ionische eiland in juni en hebben de nodige tips voor je meegenomen. 

Ontbijten of lunchen bij En Kefallinia

En Kefallinia traditional meat pie

Traditionele meat pie Kefalonia

Onze tip is om tijdens je reis op Kefalonia te gaan ontbijten of lunchen bij En Kefallinia. Dit is het organic farm restaurant van Michalis en Georgia in het dorp Lakithra. Alles is hier echt tot in de puntjes verzorgd: premium, natuurlijk en handgemaakt. Chef Michalis tovert de lekkerste gerechten op tafel, zoals hun homemade meatpie, en Georgia is hospitality op en top. Dit is echt genieten. Proef ook hun zelfgemaakte marmelades, vruchtensappen en olijfolie. Tevens zijn dit originele en gezonde souvenirs voor thuis. En Kefallinia is dagelijks geopend, behalve maandag, van vroeg in de ochtend tot 16:00 uur.

Als je in de havenplaats Sami bent is de Sami Farm en taverne op twee kilometer landinwaarts een tip. Hier kun je lunchen of dineren op de boerderij zelf van een lokale familie. Voor lunch en koffie in de haven van Sami tippen we Afrala restaurant en cocktailbar.

Kefalonian beer voor een warme zomerdag

Proef het lokale ‘Kefalonian beer’ als je op Kefalonia bent. Het is verkrijgbaar in supermarkten, maar ook bij restaurants en (beach) bars. Niet alleen uit de fles, maar her en der ook vanaf de tap. Je kunt kiezen uit een ‘lager’ of ‘pale ale’ en ze zijn allebei met de hand gebrouwen in het kustplaatsje Karavomilos. In 2016 waren we al bezoek bij Nikos in zijn micro-brouwerij. Tip voor de warme zomerdagen en weer eens wat anders dan een Mythos of Fix.

Bezoek een wijnhuis en proef lokale wijnen

Gentilini winery Kefalonia Robola wijn

Wijngaard van Gentilini op Kefalonia

Ook leuk is om een wijnhuis op Kefalonia te bezoeken. Er zijn er meerdere en de meeste vind in het zuiden en midden van het Griekse eiland. Tijdens een bezoek is er altijd wel de mogelijkheid voor een wijnproeverij. Wij bezochten het Gentilini wijnhuis niet ver van Lassi vandaan. Je kunt een wandeling maken tussen de druivenranken door en vervolgens plaatsnemen op het terras voor een proeverij. Ze produceren hier liefst vier verschillende witte wijnen van het lokale druivenras ‘Robola’. Natuurlijk ook de nodige rosé en rode wijnen van andere druiven. Voor de zomer in Kefalonia tippen we deze fruitige, witte Robola-wijn.