Minia

Minia is een klein dorp op Kefalonia dichtbij de luchthaven en de badplaats Lassi. Het dorp is tegen een kleine helling gebouwd met appartementen en hotels meestal dichtbij de zee. Stranden zijn er genoeg in de omgeving en de vakantiebestemming zelf heeft Minias of Spasmata beach. Langs de hoge krijtrotsen wordt het strand breder en het zeewater helder. De zeebodem loopt daar ook geleidelijk af.

Minia is een kleine vakantiebestemming op Kefalonia

Achter de landingsbaan loopt de asfaltweg verder richting Megali Ammos en Eglina beach. De vliegtuigen komen hier vlak over je heen om te landen en ook het opstijgen vanaf de noordzijde is indrukwekkend. Overigens niiet zo spectaculair als bij de luchthaven van Skiathos. De landingsbaan van Kefalonia ligt namelijk net iets hoger dan het strand en de doorlopende weg. Hier zijn verderop ook nog enkele luxe villa’s en vakantie resorts te vinden.

De St. Stefanos kerk in het dorp is bezienswaardig. Voor vertier en faciliteiten kun je naar Lassi gaan. Op vijf kilometer afstand ligt deze vakantiebestemming. Eerst kom je langs Makris Gialos beach; een georganiseerd en fraai zandstrand. Andere fraaie stranden in de omgeving zijn Ames beach en wat verder weg Avythos beach.

foto album Kefalonia

Minia tips

Minia vissersboot op Kefalonia

Minia Kefalonia – vissersbootje in zee

Dichtbij ligt het wijnhuis en de wijngaarden van Gentilini. Leuk om hier de lokale Robola wijnen te gaan proeven. De wijngaarden lopen door tot aan de hoge krijtrotsen boven het strand. het hebt hiervandaan een mooi uitzicht op Spasmata beach en verderop de landingsbaan van de internationale luchthaven van Kefalonia.

Een andere tip is een wandeltocht, fietstocht of ritje met de auto te maken langs de andere dorpen van deze vlakke streek. De omgeving is veelal groen met kleine baaien, stranden en gemoedelijke dorpjes.

Bekijk alle aanbiedingen