Vliegveld Skiathos

Het vliegveld van Skiathos heet Alexandros Papadiamantis International Airport en wordt door IATA afgekort met de drie letters JSI. De bijnaam van Skiathos Airport is het “Sint Maarten van Griekenland” en als je achter de landingsbaan staat weet je direct waarom. De vliegtuigen komen zo dicht over je heen vliegen, dat je ze haast kunt aanraken. Direct achter de landingsbaan loopt een doorgaande weg, waarop toeristen en vliegtuigspotters de vliegtuigen kunnen zien opstijgen en landen. Een bijzonder schouwspel en spectaculair.

Vliegveld Skiathos wordt ook St. Maarten van Griekenland genoemd

De luchthaven van Skiathos ligt net buiten Skiathos-stad en wordt ook gebruikt voor de andere Sporaden eilanden Alonissos en Skopelos. Transavia vliegt vanaf Amsterdam één keer per week op het Griekse eiland en de vliegduur bedraagt drie uur en een kwartier. Vanaf België wordt er (nog) niet op het vliegveld van Skiathos gevlogen. Vliegtickets naar Skiathos (rechtstreeks) worden dan ook niet veel aangeboden.

Het internationale vliegveld van Skiathos heeft één start- en landingsbaan en je zult hier geen hele grote vliegtuigen zien landen. Daarvoor is de startbaan van 1.610 meter lengte en 30 meter breedte te kort. Vliegtuigen die hier landen zijn in de zomermaanden vakantievluchten met voornamelijk Boeing 737’s of een Airbus uit de 300 serie. Vanuit Athene wordt er dagelijks met een binnenlandse vlucht op Skiathos Airport gevlogen.

Zoals op de meeste vliegvelden op de Griekse eilanden zijn er beperkte voorzieningen. Zeker achter de douane bestaat het gedeelte vooral uit een wachtruimte met klein restaurant en enkele taf-free shops.

Skiathos foto album

Vliegveld Skiathos tips

Luchthaven Skiathos JSI aankomsthal Fraport

JSI airport bagagebanden bij aankomst

Het vliegveld van Skiathos is te bereiken met het openbaar vervoer, de bus, een taxi of een huurauto. De afstand vanaf Skiathos-stad naar de luchthaven bedraagt slechts twee kilometer. Op Skiathos Airport vind je meerdere autoverhuurbedrijven in de aankomsthal. Taxi’s staan buiten voor de aankomsthal 24 uur per dag klaar.

Aan de zuidkant van de landingsbaan vind je richting Skiathos-stad een oude windmolen. Deze windmolen ligt direct aan zee en in de aanvliegroute van de vliegtuigen die gaan landen op Skiathos Airport. Hier is ook een terrasje en een tip voor een kop koffie. Je hebt prima zicht op de dalende vliegtuigen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Vliegveld Skiathos vakanties

De meeste Nederlanders gaan georganiseerd naar Skiathos op vakantie met een pakketreis van een touroperator. Ze vliegen rechtstreeks vanaf Schiphol Amsterdam. Ook vanaf de eilanden Alonissos en Skopelos komen toeristen om te eilandhoppen of met een cruise voor een dagtocht. Vanuit Volos varen van eind mei tot en met september dagelijks cruises en draagvleugelboten naar Skiathos.