Kavo Paradiso beach

  In het zuidwesten van het eiland Kos ligt Kavo Paradiso beach. Het wordt ook wel paradise beach genoemd en wordt gezien als één van de mooiste stranden van het Griekse eiland. Je vindt het zandstrand op 50 kilometer van Kos-stad en tien kilometer vanaf het stadje Kefalos. De weg ernaartoe is grotendeels niet geasfalteerd. 

  Kavo Paradiso beach is éen van de mooiste stranden van Kos

  Op Kavo Paradiso beach zijn enkele sets met strandstoelen en parasol te huur. Tevens is er een kleine beach bar in de zomermaanden geopend. Let op dat de weg ernaartoe niet de beste weg is en niet is geasfalteerd. Met een terreinwagen is het een stuk gemakkelijker en laat je vooraf goed informeren over de conditie van de twee toegangswegen en welke het best begaanbaar is.

  De zeebodem loopt geleidelijk af en is grotendeels bedekt met zand. Je passeert ook het klooster Agios Ioannis Thymianos, waar je een stop kunt maken. Onderweg word je getrakteerd op fraaie vergezichten en het is de moeite waard om zo nu en dan hiervoor even te stoppen. Alternatieve zandstranden in de buurt zijn Tripiti beach en Agios Theologos beach.

  foto album Kos

  Meer Griekenland aanbiedingen