Lambi

Lambi is een drukke vakantiebestemming op het eiland Kos. Het ligt in het noordoosten van Kos en loopt over in Kos stad. Het is eigenlijk een wijk van de hoofdstad van Kos. In Lambi kom je in de zomermaanden veel jongeren tegen die zich overdag vermaken op het lange zandstrand van de badplaats en s’ avonds hier uitgaan of naar Bar Street in Kos stad op een paar kilometer afstand.

Lambi is een drukke vakantiebestemming op Kos met zandstrand

Langs het strand loopt een boulevard met daarachter direct accommodaties en op sommige plaatsen bars en watersportmogelijkheden. Tot aan de noordoost punt van Kos, Kaap Skadari een militair gebied, staan de meeste accommodaties tot aan de doorlopende kustweg van Kos stad naar Tigaki. Hier loopt trouwens ook een mooi vlak fietspad aan beide kanten. Vanaf deze kustweg gaan verschillende straatjes naar het strand.

Als je bij Lambi naar het westen gaat wordt het een stuk rustiger en hier staan de luxe, vaak ook vrij nieuwe, all inclusive hotels en luxe appartementen en suites. Je steekt de weg over en je zit aan het strand met uitzicht op Turkije en het eilandje Pserimos. Langs het strand is ook enige duinvorming. Het zandstrand is hier overigens een stuk rustiger dan het andere gedeelte richting Kos stad.

Kos foto album

Lambi hoe te bereiken

Lambi kun je eenvoudig en snel bereiken eigen met alle vervoersmiddelen. Over de doorgaande weg naar Tigaki rijden de stadsbussen frequent met verschillende haltes. Naar Kos stad kun je met de bus, maar ook prima met de fiets of te voet. Een huurauto kan ook, maar de afstand is redelijk kort en door de goede fietspaden hier is de fiets een ideaal en goedkoop vervoersmiddel. Langs de hoofdweg vind je meerdere verhuurbedrijven waar je voor een paar euro per dag een fiets kunt huren.

Meer Griekenland aanbiedingen


Lambi restaurants

Het strand van Lambi op KosIn Lambi kun je prima eten in verschillende restaurants direct aan het strand. Blue Phoenix is een goed Grieks restaurants voor lunch of diner met de nodige faciliteiten als strandstoelen en parasols op het strand van Lambi. Old River is een ander Grieks restaurant in Lambi met een traditionele keuken. Het ligt langs de boulevard en als je hier gaat lunchen mag je de zonnebedden en parasols op het strand aan de overkant van de weg gratis gebruiken.

Alibaba beach bar heeft niet alleen goede ligbedden en lekkere kussens, maar ook een goede keuken. Beste tip om te gaan eten in Lambi of Kos-stad is taverne Giameze. Heerlijk mezzedes en uit de drukte in een straatje achteraf.

Lambi souvenirs

Lambi beach op KosShoppen kun je in Lambi ook het beste langs de hoofdweg. De meeste winkels zijn souvenirwinkels en supermarktjes. Loop je richting Kos Stad dan worden het steeds meer winkeltjes, vooral als de Ethel Polemiston straat overgaat in de de Kanari straat.

De toeristenwinkels met souvenirs en supermarkten zijn eigenlijk de hele dag geopend tot ’s avonds laat. De andere winkels zijn officieel geopend van 09.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 21.00 uur en op zondag gesloten. Van 14.00 toto 17.00 uur houden de meeste Grieken op het warmste gedeelte van de dag een siĆ«sta.