Episkopi beach

  Episkopi beach is één van de langste stranden op Kreta. Het ligt op 20 kilometer ten westen van de stad Rethymnon en op 10 kilometer ten oosten van de badplaats Georgioupoli langs de noordkust. De doorgaande kustweg van Heraklion naar Chania loopt hier pal langs. Hier vind je geen kustplaats en weinig accommodaties. Toch is het zandstrand grotendeels georganiseerd met ligbedden en parasols.

  Episkopi beach is het langste strand in deze regio op Kreta

  Langs het strand van Episkopi vind je meerdere tavernes en beach bars om wat te drinken en te eten. Ze hebben hun terrassen aan of zelfs op het zandstrand. Het strand is kindvriendelijk en zelfs in de zomermaanden niet overvol. De zeebodem loopt geleidelijk af en het zeewater is kraakhelder. Wel kan het hier wat waaien met een wind uit het noorden. De meeste uitbaters geven hun ligbedden en parasols gratis weg aan gasten die wat komen eten of drinken. Prijzen zijn bovendien zeer schappelijk. Zeker als je het vergelijkt met andere de toeristische stranden op Kreta.

  Episkopi beach loopt geleidelijk over in Kourna beach en Peristeras beach. Deze stranden zijn vergelijkbaar, echter staan hier meer accommodaties langs het strand. Ze liggen ook dichter bij het toeristendorp Georgiopoulis. In de omgeving kun je ook naar het meer van Kournas toe. Hier is het leuk om met een waterfiets over het meer te varen.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen