Tigaki

Tigaki is een echte vakantiebestemming op het eiland Kos voor families en echtparen. Het ligt in een vrij rustige omgeving en heeft een prachtig breed zandstrand. Tigaki ligt op 12 kilometer ten westen van Kos-stad en zeven kilometer ten noorden van het bergdorp Asfenidou. Direct aan het strand heb je in Tigaki een kleine boulevard met restaurants en taveernes. Je kunt hier vandaan het strand oplopen. Hier lopen de weg naar de hoofdweg en de fietsroute naar Lambi in elkaar over via een kleine rotonde.

Tigaki op Kos is een echte vakantiebestemming voor families

In Tigaki kun je aan het strand je fiets parkeren in de fietsenrekken. Ideaal dus als je vanuit Kos stad een fietsrit van 12 kilometer hebt gemaakt. Achter de restaurants loopt nog een klein weggetje met wat winkeltjes en een taveerne. Als je verder rijdt op dit weggetje kom je bij het zoutmeer van Alikes. Aan de linkerkant voor het zoutmeer staat nog een klein wit kerkje met een blauw dak verscholen tussen het wat hogere gras. Veel valt hier niet te zien behalve van eind oktober tot april, dan overwinteren hier flamingo’s.

De meeste accommodaties bevinden zich langs de kustweg en langs de drie kilometer lange weg van het strand naar de hoofdweg van Kos. Tussen de accommodaties in staan de nodige supermarkten en souvenirshops. Met de fiets kun je verder rijden, om het zoutmeer van Alikes heen, naar Marmari.

Het zeewater is van uitstekende kwaliteit om in te zwemmen bij Tigaki. Bij de badplaats is het strand lang, breed en kindvriendelijk. De zeebodem is zanderig en loopt geleidelijk af. In het weekend is het strand ook geliefd bij locals.

foto album Kos

Tigaki tips

Tigaki vakantie op Kos

Tigaki Kos – zandstrand tijdens vakantie

Op nog geen twee kilometer ten zuiden van Tigaki ligt langs de hoofdweg van Kefalos naar Kos-stad het wijnhuis Hatziemmanouil. Officieel ligt het wijnhuis in de gemeente Asfendiou. Je kunt Hatziemmanouil van juni tot en met september dagelijks bezoeken en de wijnen proeven. De winnery heeft zijn eigen wijngaarden en ze maken Syrah, dessertwijn, Assyrtiko en rode, witte en rosé wijnen. Leuk om te bezoeken tijdens je vakantie en een mooi souvenir van Kos.

Een strandwandeling maken is een andere tip tijdens je vakantie in Tigaki op Kos. Je kunt bijna eindeloos wandelingen langs de zee op je blote voeten door het lichte zand.

Meer Griekenland aanbiedingen


Tigaki stranden

Tigaki Kos zandstrand

Kos vakantie – zandstrand Tigaki

Het zandstrand van Tigaki is breed en georganiseerd en loopt door tot aan Marmari. Heerlijk als strandwandeling van ongeveer vier kilometer. Langs het strand is de nodige duinvorming en scheidt het strand van het Alikes zoutmeer. Je kijkt uit op het eilandje Pserimos voor de kust.

Tigaki beach is kindvriendelijk met een langzaam aflopende zee en bomen langs het strand voor de nodige schaduw. Op het strand kun je zonnebedden en parasols huren en er zijn mogelijkheden om te watersporten.

Op het strand kun je ook te paard naar Marmari en langs het Alikes zoutmeer. De manage van Salt Lake Stables organiseert de nodige tochtjes op de rug van een paard hier in de omgeving.

Tigaki restaurants

Flamingos bij Tigaki Kos

Tigaki Kos – flamingo’s bij de zoutpannen

Aan het strand bij de taxistandplaats en de fietsenrekken kun je prima eten. De Griekse taverne Tigaki op de hoek kun je niet voorbij lopen en heet hetzelfde als de badplaats. Summer Times, ook aan het strand, is een ander restaurant waar je lekker kunt eten en de eigenaresse is en Nederlandse.

Nisiotiko is één van de beste traditionele Griekse tavernes van Tigaki en ligt langs de drukkere asfaltweg met een prima prijs/kwaliteitsverhouding, maar ook Esperos is aan te bevelen voor een Griekse maaltijd of mezzes.