Makrigialos

  Makrigialos, ook wel Makry-Gialos genoemd, is een vakantiebestemming in het zuidoosten van Kreta. Het havenplaatsje ligt op 120 kilometer van Heraklion en 34 kilometer van Sitia en is een opkomende badplaats voor toeristen. Lagoufa beach en Diaskari beach zijn fraaie zandstranden in de directe omgeving van het stadje. Rondom het haventje een gezellige boulevard met de nodige tavernes, restaurants en kafénions.

  Makrigialos is een vakantiebestemming in het zuidoosten van Kreta

  In het haventje van Makrigialos dobberen vissersbootjes en ook de veerboten voor het eiland Koufounisi. Een interessante optie tijdens je vakantie voor een dagexcursie. Op Koufonisi tref je niet alleen fraaie stranden aan maar ook een Romeinse archeologische site. In de zomermaanden varen de boten vrijwel dagelijks naar het onbewoonde eilandje voor de kust.

  Stranden zijn er genoeg in het plaatsje Makrigialos en de omgeving te vinden. Katovigli beach is het dorpsstrand en ligt dichtbij de haven. Het strandje is goed georganiseerd met ligbedden en parasols. Bezienswaardig zijn de resten van de Romeinse villa vlakbij de gezellige haven. Ten zuiden van deze archeologische vindplaats ligt het vrij grote grijskleurige zandstrand Kalamokanias.

  De meeste accommodaties in Makrigialos zijn kleinschalig in de vorm van appartementen en studio’s. Aan de oostzijde, in het aangrenzende Analipsi, vind je grote luxe hotels als Sunwing, Sentido Mikri Poli Atlantica en Ocean Beach Club. Voorzien van alle gemakken voor de moderne toerist.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen