Alona beach

  Alona beach, ook wel Krinakia beach genoemd, is een prachtig zandstrand in het zuidoosten van Kreta. Het ligt behoorlijk afgelegen op 15 kilometer rijden van Kato Zakros en 40 kilometer van Sitia. Hier eindigt de Katsounaki kloof waar je doorheen kunt wandelen. Overigens is het laatste stukje weg onverhard naar Alona beach. Je komt op een rustig zandstrand met prachtig helder zeewater.

  Alona beach is een hidden gem op het eiland Kreta

  De zanderige zeebodem van Alona beach loopt zeer geleidelijk af. Voor een verfrissende duik moet je dus een stukje de zee in. Door de ligging van de baai staat er meestal weinig wind. Er zijn geen voorzieningen op het strand en tevens is er geen natuurlijke schaduw. Advies is dus om zelf een goede parasol mee te nemen, voldoende drinkwater, wat te eten en een groot strandlaken. Hier op Kreta vind je geen massatoerisme.

  In de directe omgeving van Alona beach vind je ook andere fraaie stranden met enkele accommodaties en tavernes. Denk aan Alatsolimni beach op 500 meter afstand, Argelos beach op 2,5 kilometer en Mazida Ammos beach op vijf kilometer rijden. Ze behoren allemaal bij het plaatsje Xerokambos. Als je de Katsounaki kloof wilt lopen heb je goed schoeisel nodig, heel veel drinkwater en doorzettingsvermogen. Het pad is niet zo goed aangegeven en er is veelal lage begroeing in deze kloof. Water staat er eigenlijk alleen in de winter en je kunt de kloof tegendraads lopen vanaf Alona beach.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen