Alatsolimni beach

  Alatsolimni beach is een fraai strand in het zuidoosten van het eiland Kreta. Het dorp wat hierbij ligt wordt wel aangeduid als Xerokampos en ligt op 45 kilometer van Sitia en 15 kilometer van Kato Zakros vandaan. Direct achter het strand ligt een seizoensgebonden zoutmeertje, waar de nodige vogelsoorten hun thuis hebben gevonden. In de zomermaanden staat het droog en ligt vol met zout. Het geheel is een beschermd natuurgebied.

  Alatsolimni beach is een rustig zandstrand op Kreta

  Alatsolimni beach is niet georganiseerd met ligbedden en parasols. Wel is er op 500 meter afstand een taverne te vinden en zijn er in de omgeving enkele accommodaties te vinden. De zandduinen langs de rand van het strand wisselen graag van vorm. Het strand is een broedplaats van de beschermde Loggerhead zeeschildpad. Liever geen parasols gebruiken dus, omdat je een nest kunt beschadigen.

  Het fijne zand van Alatsolimni beach is licht van kleur en geeft het zeewater de kleur turquoise. De zeebodem is ook zanderig en loopt zeer geleidelijk af. Een kindvriendelijke zandstrand. Ook onderwater is het hier voor de kust mooi en snorkelen dus. In de duinen langs het strand groeien en bloeien witte strandlelies. Andere mooie stranden in de omgeving zijn Alona beach en Mazida Ammos beach.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen