Diaskari beach

  Diaskari beach is een langgerekt zandstrand in zuidoost Kreta. Het ligt op twee kilometer ten zuiden van de gezellige kustplaats Makrigialos en bijna dertig kilometer van de stad Ierapetra. Eigenlijk wordt het strand in twee├źn gedeeld door een rotspartij, Vigla, die doorloopt tot in zee. Het noordelijke deel heeft een gelijknamige authentieke taverne die ook ligbedden en parasols verhuurt. En is de rest van het honderden meters lange strand niet georganiseerd. Ruimte genoeg dus voor je eigen strandlaken.

  Diaskari beach is een lang en mooi zandstrand in zuidoost Kreta

  Bijnaam van de locals voor Diaskari beach is ‘Green beach’ wat ook wordt gebruikt op de bewegwijzering. Het zuidelijke strand wordt ook wel Lagada beach genoemd. Lagada beach is zelfs in het hoogseizoen een rustig strand en hier zijn dan ook geen voorzieningen. De zeebodem is dichtbij de kustlijn op diverse plaatsen bedekt met glad zandsteen. Opletten dus als je hier de zee in wilt gaan. Bij de taverne kun je het beste je auto of scooter parkeren. Hier staan ook de nodige tamarisken voor wat schaduw en je loopt zo het zandstrand op.

  Diaskari beach behoort zonder twijfel tot de mooiste stranden hier in de omgeving. Een kindvriendelijk strand mede door het heldere zeewater en omdat de wind vaak ontbreekt.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen