Arkadi klooster

Het Arkadi klooster, heilige klooster van Arkadi, in het departement van Rethymnon op Kreta is één van de belangrijkste bezienswaardigheden hier in de omgeving. Gelegen op 22 kilometer ten zuidoosten van de stad Rethymnon op een hoogte van 500 meter boven de zeespiegel. Zowel met een huurauto als georganiseerd met een dagexcursie is het klooster goed te bereiken. Een monnik, Arkadios genaamd, stichtte dit fraaie klooster al in de 13e eeuw.

Het Arkadi klooster is een bezienswaardigheid van Rethymnon Kreta

Je kunt het klooster dagelijks bezoeken tijdens je vakantie op Kreta. Openingstijden zijn in april, mei, september en oktober van 09.00 tot 19.00 uur. In juni, juli en augustus elke dag te bezoeken tot 20.00 uur. In de wintermaanden van 09.00 tot 16.00 uur. De entree tot het klooster bedraagt € 2,50 per persoon. Tip bezoek het klooster ’s morgens zo vroeg mogelijk. Niet alleen is het nog niet zo warm, maar ook ben je tussen 09.00 en 10.00 uur de grote drukte, hordes toeristen en schoolreisjes, voor.

Op 21 mei, 6 augustus en 8 november zijn er festiviteiten in het Arkadi klooster. In 1866 speelde dit klooster een belangrijke rol bij de Kretenzer revolutie in dat jaar. De Turken werden toen van het eiland verdreven. Tegenwoordig is het heilige klooster van Arkadi één van de meest imposante van het Griekse eiland Kreta en een nationaal symbool.

Bijna alles is toegankelijk van het klooster. Trappetjes op en af, door smalle poortjes en uitzichtpunten op de verschillende balkons. De tuin en bloempotten van het klooster worden goed onderhouden en bovendien leven hier een dozijn katten.

foto album Kreta

Arkadi klooster tips

Als je door de toog, bij de westelijke ingang, het centrale plein oploopt naar de kerk, kun je via een trap aan je rechterhand naar boven. Van bovenaf heb je een heel mooi uitzicht over het hele klooster, de kerkgevel en de kerk zelf. De bloempotten en slapende katten sieren je foto’s.

Meer Griekenland aanbiedingen


Arkadi klooster bezienswaardigheden

Arkadi klooster Rethimnon op Kreta poort

Arkadi klooster – poort en kerk

Bezienswaardigheden zijn er in het klooster genoeg. Maak een wandeling door het klooster en in een uurtje heb je ze alle 15 gezien. De façade van de kerk (Katholikon) is een hoogtepunt als ook de kerk zelf en de voormalige windmolen. Vergeet je fototoestel niet, want hier kun je mooie vakantiefoto’s maken.

Je komt binnen door het klaoustra, de westelijke poort. Deze dateert uit 1870, na te zijn verwoest in 1866 bij een Turkse aanval. Oorspronkelijk dateerde de poort van 1693. Na de entreefee te hebben betaald heb je door een toog een fraai beeld op de Katholiko kerk en de gevel. Andere bezienswaardigheden van Arkadi zijn de portali (zuidelijke ingang), de cellen van monniken, het messokoumia (ingang naar de de cellen van de monniken), de voormalige windmolen, de poort van Kastrini, de kogelboom (bullet tree) en het museum.