Moni Chrisoskalitissa klooster

  Het Moni Chrisoskalitissa klooster, ook geschreven als Moni Chrisoskalitissis, ligt in het in het zuidwesten van Kreta. Je passeert het klooster onderweg naar het Elafonisi strand. De afstand van de Kretenzer stad Chania bedraagt 69 kilometer en reken op een reistijd van zo’n 1,5 uur met een huurauto.  Niet alleen het klooster heeft deze naam, maar tevens het dorpje er direct naast.

  Het Moni Chrisoskalitissis ligt dichtbij Elafonisi beach op Kreta

  Je kunt het Moni Chrisoskalitissa klooster bezoeken voor € 2,- entree per persoon. Niet het hele klooster is toegankelijk en er woont slechts één monnik. Het uitzicht vanaf het klooster op zee is misschien nog wel het indrukwekkendste aan een bezoek. De historie van het klooster gaat terug naar de Venetiaanse tijd in 1627. Toch is het al eerder gebouwd, maar de exacte bouwdatum ontbreekt. De vernieuwde versie van het klooster, zoals je het nu aantreft, dateert grotendeels uit 1894.

  Het Moni Chrisoskalitissa klooster is gebouwd op de resten van een fort op een rotspartij tot 35 meter boven de zeespiegel. Op een paar meter afstand ligt het natuurlijke zeezwembad Voulolimni.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen