Adele

  Adele is een traditioneel bergdorp en ligt centraal op het eiland Kreta. De afstand naar het gezellige Rethymnon bedraagt zeven kilometer en het ligt op slechts drie kilometer rijden van het lange en brede Platanias beach. In het dorp is de Agios Panteleimenos kerk bezienswaardig. Zeker de binnenkant is interessant om te bekijken met zijn fraaie fresco’s. In het dorp vind je ook een oorlogsmonument. Deze is geplaatst ter nagedachtenis aan met name de zware slag die hier heeft plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog op 2 juni 1941.

  Adele is een klein dorp dichtbij de stad Rethymnon

  In het dorp Adele vind je enkele accommodaties en je kunt hier dus overnachten. Ook zijn er enkele tavernes en een supermarkt te vinden. Voor meer vertier en winkels is de stad Rethymnon een logische keuze of het grotere dorp Pigi op één kilometer landinwaarts. Op 13 kilometer afstand ligt het fraaie Arkadi klooster. Een tip om dit klooster te gaan bezichtigen als je hier op vakantie bent. Dit Venetiaanse bouwwerk dateert uit 1538 en is een typisch voorbeeld van de Kretenzische Renaissance. Het Arkadi-klooster staat symbool voor het heldhaftige verzet tegen de Turkse bezetter in 1866. De rit met je huurauto hiernaartoe is alleen al de moeite waard.

  Een mooie aanvulling is trouwens een trektocht door de Arkadi-vallei. Je start je klim en wandeling direct bij het klooster. Een andere tip voor een uitstapje is de Meldidoni grot op 25 kilometer afstand in oostelijke richting. Deze druipsteengrot ligt hoog tegen een berghelling en bezienswaardig zijn de stalactieten en stalagmieten.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen