Adele

  Adele is een traditioneel bergdorp en ligt centraal op het eiland Kreta. De afstand naar het gezellige Rethymnon bedraagt slechts zeven kilometer en op slechts drie kilometer rijden van het lange en brede Platanias beach. In het dorp is de Agios Panteleimenos kerk bezienswaardig. Zeker de binnenkant met haar fraaie fresco’s. In het dorp vind je ook een oorlogsmonument. Ter nagedachtenis aan met name de zware slag van 2 juni 1941.

  Adele is een klein dorp dichtbij de stad Rethymnon

  In het dorp Adele vind je enkele accommodaties en je kunt hier dus overnachten. Ook enkele tavernes en een supermarkt zijn er te vinden. Voor meer vertier en winkels is de stad Rethymnon een logische keuze of het dorpje Pigi op één kilometer landinwaarts. Op 13 kilometer afstand ligt het fraaie Arkadi klooster. Een tip om te gaan bezichtigen als je hier op vakantie bent. Dit Venetiaanse bouwwerk dateert uit 1538 en is een typisch voorbeeld van de Kretenzische Renaissance. Het Arkadi-klooster staat symbool voor het heldhaftige verzet tegen de Turkse bezetter in 1866. Ook de rit ernaartoe is de moeite waard.

  Een mooie aanvulling is trouwens trektocht door de Arkadi-vallei. Je start je klim en wandeling direct bij het klooster. Ook mooi voor een uitstapje is de Meldidoni grot op 25 kilometer richting het oosten. Deze druipsteengrot ligt hoog tegen een berghelling.

  foto album Kreta

  Bekijk alle aanbiedingen