Glyka Nera beach

Glyka Nera beach, ook wel geschreven als Glika Nera, is één van de mooiste stranden langs de zuidkust van Kreta. Een andere naam voor dit strand is “Sweet water beach”. Eigenlijk de letterlijke vertaling vanuit het Grieks en de naam komt van de zoetwaterbronnen op het strand. Niet verwonderlijk dus dat er op het strand bomen staan. In 2003 werd Glyka Nera gekozen tot het mooiste strand van Kreta.

Glyka Nera beach is één van de mooiste stranden van Kreta

Glyka Nera beach kun je alleen te voet of met een boot bereiken. Er is geen weg naartoe. De wandelpaden vanuit zowel Chora Sfakion als Loutro zijn E4 routes, maar niet ongevaarlijk. Vanuit Loutro is het wandelpad het eenvoudigst. Na een uur wandelen langs de kust kom je bij het strand aan. Onderweg een paar steile kliffen, baaitjes en kapelletje. Neem voldoende drinkwater mee. Het uitzicht wat je hebt op de baai en het strand van Glyka Nera is schitterend. Let op dat na regenval het wandelpad verspert kan zijn en door berggeiten kan er weleens een steen naar beneden rollen. Met kleine kinderen niet aan te bevelen en zorg voor goed schoeisel.

Het andere wandelpad van en naar Chora Sfakion is moeilijker. Als je hoogtevrees hebt is het af te raden. Er zijn gedeeltes waar het pad zeer smal is en je van grote hoogte recht naar beneden kijkt. Komt er een wandelaar van de andere kant aanlopen dan heb je een kleine uitdaging. Van en naar de taveerne op Glyka Nera beach gaan kleine veerdiensten. Voor € 4,- per persoon kun je naar Loutro of Chora Sfakion meevaren.

foto album

Glyka Nera beach tips

Om naar Glyka Nera beach te gaan kun je de veerboot nemen van Chora Sfakion naar Loutro. De veerdiensten gaan meerdere keren per dag, kost € 5,- per persoon en na 20 minuten sta je in Loutro. Vanuit Loutro wandel je de E4 route naar Glyka Nera beach. Vraag in Loutro of het pad vrij is en anders kun je vanuit het dorp een taxiboot nemen naar Glyka Nera.

Je mag (vrij) kamperen op het strand van Glyka Nera. Dat wordt dan ook wel gedaan en de meeste tentjes worden opgeslagen bij de bomen op het strand. Let op dat je je tent niet dicht bij de rotsen opzet. Op het strand is een zoetwaterbron die je mag gebruiken voor drinkwater. Bij de taveerne kun je overdag eten en drinken kopen. De eigenaren gaan met de laatste boot mee terug om 17.30 uur naar Chora Sfakion.

Meer Griekenland aanbiedingen