Voulisma beach

  Voulisma beach wordt wel gezien als het mooiste strand in de baai van Mirabello op Kreta. Het ligt op 12 kilometer ten zuiden van de gezellige stad Agios Nikolaos. De bijnaam voor Voulisma is ‘Golden beach’ en dat komt door het prachtige goudkleurige zand. De zanderige zeebodem loopt hier zee geleidelijk af. Het kraakheldere zeewater kleurt dan ook de mooiste tinten groen en turquoise. In totaal heeft het strand een lengte van 700 meter en op sommige plaatsen is het 40 meter breed.

  Voulisma beach hoort bij de mooiste stranden van Oost Kreta

  Op de meeste plaatsen op Voulisma beach kun je ligbedden en parasols huren. Langs het strand vind je enkele restaurants en een beach bar. In de baai van Mirabello is er genoeg mogelijkheid voor watersporten als parasailing. Istro heet het aangrenzende dorp en Voulisma beach is al jaren een Blue Flag beach. Dit betekent o.a. uitstekend zwemwater, een life-guard en kleedhokjes. Je auto kun je langs de doorgaande weg gratis parkeren. Ook met de bus kun je hier komen vanuit Agios Nikolaos en de zuidelijke stad Ierapetra.

  In Istro kun je accommodaties huren en dus verblijven tijdens je vakantie. Het ligt op loopafstand van het strand. Alternatief strand is Agios Panteleimonos beach en is nog wat ruiger dan Voulisma beach.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen