Chora Sfakion

  Chora Sfakion is een havenplaatsje in het zuiden van Kreta aan de Libische Zee. Het kustplaatsje ligt op 70 kilometer afstand van de stad Rethymnon en dankt haar bekendheid grotendeels aan de vele toeristen die via haar haven terugkeren van een lange wandeling door de Samaria-kloof. Vanuit de haven verrekken veerboten naar de kustdorpen Loutro en Agia Roumeli.

  Chora Sfakion is de havenplaats voor de Samaria-kloof

  Vrisi beach is een grijs kiezelstrand en grotendeels georganiseerd met ligbedden en parasols. Bezienswaardig is het oude kasteel van Chora Sfakion naast de haven. Ten oosten van de haven liggen op loopafstand enkele mooie en verscholen baaien met stranden. het zijn Ammoudi beach, Agios Charalambos beach en Filaki beach. Wandelaars die door de Imbroskloof zijn gelopen komen hier ook in de buurt uit. Tavernes bij de haven worden hierna dan ook vaak gebruikt om wat te gaan eten of drinken. Noemenswaardig is nog de kleine kapel van Agios Antonios in een grot in de bergen.

  Richting het westen ligt het grijze strand Ilingas beach en tevens start hier het wandelpad naar Glyka Nera beach. Een deel van de E4 wandelroute, waarvan de eerste 700 meter smal is met steile hellingen. Als je hoogtevrees hebt of een onervaren wandelaar bent, is het een tip om een taxiboot vanuit Chora Sfakion te boeken.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen