Kokkini Chani

Kokkini Chani, ook wel Kokkini Hani genoemd, is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Kreta. De badplaats ligt op 14 kilometer ten oosten van de internationale luchthaven van Heraklion aan de noordkust van Kreta. In Kokkini Chani vind je moderne toeristische voorzieningen als georganiseerde stranden, restaurants, beach bars, bars, hotels en luxe all inclusieve resorts.

Kokkini Chani is een veelzijdige badplaats op het eiland Kreta

De meeste hotels hier zijn net als in veel Griekse vakantiebestemmingen volledig verhuurd aan de grotere reisorganisaties. Zelf een accommodatie boeken kan wel in Kokkini Hani, maar het aanbod is beperkt. In het centrum van het dorpje kun je eten in de vele restaurants en wat drinken in één van de bars of beach bars. Het hele gebied van Kokini Chani strekt zich uit over een lengte van zo’n 2,5 kilometer.

De stranden van Kokkini Chani zijn bedekt met zand, maar de meeste wat kleiner en zowel links als rechts een aangelegde pier in zee. Op ongeveer 1,5 kilometer naar het westen kom je bij het mooie en langgerekte zandstrand van Vathianos Kampos. Dit strand wordt in de volksmond ook wel Bikini beach genoemd.

De opgravingen van de Minoïsche Nirou villa is een archeologische bezienswaardigheid en ligt aan zee in Kokkini Chani. Watercity is een groot waterpark met zwembaden en glijbanen en ligt op een paar kilometer van de badplaats bij het dorpje Anopoli.

foto album Kreta

Kokkini Chani tips

Kokkini Chani zonsondergang Kreta

Zonsondergang Kokkini Chani op Kreta

Bezienswaardigheden in Kokkini Chani zijn er eigenlijk niet. In het centrum aan de hoofdstraat staan nog wat ruïnes van de oude Nirou villa. Deze archeologische site is geen bijzondere bezienswaardigheid, maar je kunt hem wel bezoeken en de overblijfselen bezichtigen van een Minoïsche villa.

Een tip is om met het openbaar vervoer een dagje naar Heraklion te gaan als je in Kokkini Chani op vakantie bent. De bussen rijden bijna elk uur en dat zeven dagen per week. Bovendien is het goedkoop en in een kwartier ben je in de hoofdstad van Kreta. Een taxi is natuurlijk ook een mogelijkheid en een voordelig alternatief. Voor een avondje uit kun je beter naar Chersonissos gaan.

Een leuk uitstapje kun je maken naar het bergdorp Episkopi. In het dorp, op acht kilometer van Kokkini Chani, zijn de talloze kerkjes bezienswaardig en maak een wandeling door het oude centrum van het dorp. Het oorlogsmuseum van Episkopi is een bezoekje waard en de Agia Paraskevi kerk heeft een draaie collectie fresco’s.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kokkini Chani stranden

Strand Kokkini Chani Kreta

Strand van Kokkini Chani op Kreta

Het mooiste strand van Kokkini Hani is het lange brede zandstrand en wordt ook wel Vathianos Kampos beach genoemd. Een druk zandstrand en eigenlijk over de volle 400 meter breedte georganiseerd met ligbedden, parasols, beach bars, tavernas en mogelijkheden om te watersporten. Een bijnaam voor het zandstrand is Bikini beach met een link naar de gelijknamige beach bar.

Themis beach is een kleiner strand naast een grote hotelketen en gewaardeerd met een blauwe vlag. De Blue Flag beach is redelijk klein, 70 meter lang en 30 meter breed, en volledig georganiseerd. Alle voorzieningen vind je hier die je nodig hebt tijdens een strandvakantie.