Ammoudara

Ammoudara, ook wel geschreven als Amoudara, is een vakantiebestemming aan de noordkust van het eiland Kreta. Het ligt op vijf kilometer ten westen van hoofdstad Heraklion en de luchthaven is op 10 kilometer van de badplaats gelegen. Kretenzers zien Ammoudara eerder als een buitenwijk van de stad en je kunt het verwarren met een gelijknamige kustplaats bij Agios Nikolaos, verder naar het oosten van Kreta.

Ammoudara is een kustplaats bij Heraklion op Kreta

De bestemming heeft een langgerekt zandstrand met meerdere hotels en appartementen en heeft prima faciliteiten voor de moderne toerist. Het donkergekleurde zand trekt ook mensen uit de stad voor dagje zon, zee en strand aan. De meeste restaurants, bars en winkeltjes liggen aan de doorgaande hoofdweg, welke parallel loopt aan de kustlijn. Een groot gedeelte van het strand is georganiseerd met strandstoelen en parasols van aangrenzende accommodaties of beach bars. De zanderige zeebodem loopt op de meeste plaatsen geleidelijk af en het strand is kindvriendelijk.

Leuk is het Bravo Waterpark in Amoudara voor jong en oud. Aan het strand kun je kite- en windsurfen. Met het openbaar vervoer of met een huurauto kun je naar het centrum van Heraklion toe. Bezoek hier verschillende musea, ga winkelen in het centrum en bezoek het oude fort Koulés. Richting het westen van Kreta is een bezoek aan de gezellige kustplaats Agia Pelagia een mogelijkheid. Hier vind je meerdere mooie stranden.

foto album Kreta

Ammoudara vakantiebestemmingen

Ammoudara op KretaAmmoudara is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij Kreta. Je treft hier veel Grieken en in de weekenden ook veel inwoners uit Heraklion. Langs het strand liggen de meeste vaak ruim opgezette accommodaties. Variërend van luxe resorts meer naar het oosten van de baai tot eenvoudige hotels en appartementen verder van de hoofdstad van Kreta af.

Echte bezienswaardigheden zijn er niet in Amoudara. Knossos, met het Minoïsche paleis ligt op nog geen 10 kilometer rijden van de vakantiebestemming en is een tip om te gaan bezoeken tijdens je vakantie. Het wijnhuis Alexakis ligt op zeven kilometer rijden en hier kun je lokale wijnen proeven. Een goed georganiseerd wijnhuis en bestaat al sinds de jaren ’70. In de omgeving van Knossos vind je meer wijnhuizen zoals Boutari en Stilianou.

Bekijk alle aanbiedingen