Margarites

  Margarites is een pottenbakkersdorp niet ver van Rethymnon op Kreta. Potten (Pithoi), geglazuurde borden en zonnetjes van aardewerk, voor thuis tegen de muur, worden hier te pas en te onpas aangeboden. Een toeristisch dorp dat wel, maar een wandeling door het oude gedeelte is zeker de moeite waard. Margarites ligt op 26 kilometer ten oosten van de stad Rethymnon. Met de huurauto is dit een half uurtje rijden.

  Margarites is een pottenbakkersdorp in de bergen op Kreta

  Margarites is zoals al genoemd vooral bekend van de Pithoi. Dit zijn grote potten of vaten van keramiek. Ze worden gebruikt voor de opslag van bijvoorbeeld graan. Tegenwoordig zie je veel Pithoi als decoratiemateriaal of als bloempot voor olijfbomen of bougainvillea. De geschiedenis van deze keramische potten gaat ver terug. Tegenwoordig worden deze pithoi potten vooral binnen Griekenland en delen van Europa verkocht.

  Het Arkadi klooster en het archeologische Eleftherna liggen in de buurt. Een dagtochtje kun je prima combineren met elkaar. Voor een souvenir van keramiek ben je in Margarites aan het juiste adres. Meerdere studio’s in het dorp laten graag hun collecties zien. Vaak in opvallende kleuren. De oude en soms vervallen gebouwen geven het authentieke karakter weer van dit dorp in de bergen. Archeologische bezienswaardigheden zijn hier niet.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen