Platanes

  Platanes beach is een vakantiebestemming net buiten de stad Rethymnon op Kreta. Het wordt door locals ook wel gezien als een buitenwijk van deze stad en loopt over in het toeristische Adelianos Kampos met luxe resorts. Overigens niet te verwarren met de badplaats Platanias bij de stad Chania, verder naar het westen toe.

  Platanes is een vakantiebestemming in het noorden van Kreta

  Het strand van Platanes is langgerekt en grotendeels georganiseerd met ligbedden en parasols. Deze kun je huren voor een dag of dagdeel als je hier vakantie bent. Het strand is bedekt met kiezels, zand en soms wat stenen. Bezienswaardig is het Arkadi-klooster op 16 kilometer rijden landinwaarts. Natuurlijk kun je ook de stad Rethymnon, op vier kilometer rijden, genoeg zien en doen.

  Langs de doorgaande weg is het vrij druk en vind je genoeg restaurants, bars, supermarkten en winkels. In de omgeving kun je wandelingen maken in de natuur. Bijvoorbeeld door de Prassano kloof op vijf kilometer rijden. Ook leuk is het pottenbakkersdorp Maroulas. Een unieke ervaring kun je hebben in de Agrecofarm. Hier krijg je een traditionele maaltijd met dans op een oude boerderij die is opgezet als een traditioneel Kretenzisch dorp.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen