Pigi

  Pigi is en klein dorpje in de binnenlanden bij Rethymnon. Je kunt een bezoek prima combineren met het Arkadi klooster, wat op 10 kilometer afstand ligt. Eigenlijk rijd je zo langs of door het Kretenzische dorp heen. Volg je route naar de kerk en het dorpscentrum. Hier vind je de traditionele Zorbas taverne met terras onder een oude plataan. Alternatief voor een maaltijd is taverne ’the leaky cauldron’. Tevens liggen enkele luxe boutique suites verscholen tussen de soms vervallen woningen. Hier kun je verblijven tijdens je vakantie.

  Pigi is een traditioneel dorpje in de bergen op Kreta

  Dichtbij ligt de Agrecofarm van Grecotel. Deze traditionele boerderij verzorgt een authentiek avondje uit. Je krijgt het gevoel dat je op een dorpsplein zit op Kreta, hoog in de bergen en dan 20 jaar terug in de tijd. Als je Pigi bezoekt kun je dit combineren met Adele. Dit is eveneens een dorp en ligt op een kilometer afstand. Overigens ligt deze plaatsjes slechts op 60 meter boven de zeespiegel.

  Vor mer vertier kun je beter naar de stad Rethymnon gaan of de kustplaatsen Platanias of Adelos Kampos. Langs de doorgaande weg vind je bij deze laatste twee winkels, supermarkten, autoverhuurbedrijven en restaurants. Ook voor het dichtstbijzijnde strand kun je hier terecht. Het grootste gedeelte van het langs en brede zandstrand is hier georganiseerd met ligbedden en parasols.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen