Mirtos

Mirtos is een vakantiebestemming in het zuiden van Kreta. Een plek om te overwinteren en waar het hele jaar door Nederlanders te vinden zijn. De badplaats ligt op 15 kilometer ten westen van de stad Ierapetra en 79 kilometer van Heraklion. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken. Zo’n plekje met een hechte en vriendelijke gemeenschap.

Mirtos is een vakantiedorp in het zuiden van Kreta

Het strand is bedekt met zand, donkerkleurig, en deels met kiezels. Hierlangs loopt een gezellige boulevard, van ongeveer 400 meter, die dateert uit de jaren ’80 en tevens de huizen beschermt tegen de zee en zuidelijke winden. Echt druk is het hier nooit. Winkeltjes in overvloed met handgemaakte souvenirs en natuurlijk restaurants, tavernes en supermarkten. Mirtos heeft een kleine haven waar vissersboten en kleine motorboten in ronddobberen. De gelijknamige rivier mondt naast de haven uit, aan de oostkant van het dorp, in de Lybische Zee. Zelden gevuld met water overigens door het droge klimaat hier in het zuiden van Kreta.

Bezienswaardig in het dorp zijn de Ag.Anargyri en Agios Antonios kerken. Een pinautomaat is er niet in Mirtos (anno september 2015). Hiervoor dien je naar een bank in het naburige stadje Ierapetra af te reizen. Leuk als excursie is een dagtochtje met de boot naar het exotische Chrisi. Een eilandje ten zuiden van Mirtos op ongeveer een uur varen. Ook leuk voor de kinderen.

foto album Kreta

Mirtos stranden

Het strand van Mirtos ligt aan de westkant van het vakantiedorp. Meest bedekt met zand en een strook kiezels bij de branding. Een grijzige kleur zand en de zeebodem loopt hier vrij snel af. Wind uit het zuiden kan zorgen voor een wilde zee met hoge golven. Alternatief zijn de fijne zandstranden op het eilandje Chrissi.

Naar het oosten, bij de MinoIsche site Fournou Korifi, ligt Sarikampos beach. Eenvoudig te vinden, want het strand loopt langs de kustweg van Mirtos naar Ierapetra.

Bekijk alle aanbiedingen

Mirtos vakanties

Mirtos winkel op Kreta

Mirtos Kreta – groenteboer

Je kunt het hele jaar door op vakantie naar Mirtos gaan. Grote reisorganisaties in Nederland en België bieden geen pakketreizen aan naar de badplaats in het zuiden van Kreta. Je kunt zelf een vliegticket boeken naar Heraklion en met een huurauto naar Mirtos rijden. Reken op een uur en een kwartier reistijd met de auto.

In het dorp zijn verschillende accommodaties te vinden. Variërend van eenvoudige studio’s tot hotels en van van appartementen tot luxe villa’s. Voor elk wat wils en soms direct aan zee, maar anders op loopafstand van het strand.