Agia Pelagia

  Agia Pelagia is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Kythira. Het kustplaatsje ligt in het noordoosten op 16 kilometer rijden van de luchthaven. In de omgeving van het haventje bevinden zich tavernes, restaurants, cafĂ©’s en het strand. Langs het strand gezellige terrasjes met tafels en stoeltjes in het zand onder de bomen. Je kijkt hiervandaan uit op het haventje, het strand en verderop de zee.

  Agia Pelagia is een badplaats op Kythira in Griekenland

  Agia Pelagia is na Diakofti de belangrijkste havenplaats van Kythira en ligt op 22 kilometer van het plaatsje Neapolis op de Peloponnesos. Het zandstrand is grijskleurig en de zee is helder met een langzaam aflopende zeebodem. Op het strand vind je parasols en ligbedden en er zijn mogelijkheden om te sporten. De meeste hotels en appartementen liggen net achter de kustweg of iets ten zuiden of noorden van het haventje. Bezienswaardig is het blauwwitte kapelletje dichtbij de haven en de zee.

  Een mooie wandeling kun je maken naar het witte kapelletje op de heuvel aan de noordzijde van Agia Pelagia. Vanaf de haven is de wandelroute 2,3 kilometer en reken op een looptijd van een half uurtje. Fourni beach is een fraai strand op acht kilometer ten noorden van de bestemming. Het strand is bedekt met grijze kiezels en op het strand kom je de nodige parasols en een kleine taverne tegen.

  foto album Kythira

  Meer Griekenland aanbiedingen