Diakofti

  Diakofti is een kustplaats op het Griekse eiland Kythira. Het dorp ligt centraal op het eiland aan de oostkust en is de belangrijkste havenplaats. Hier komen en gaan de veerboten naar Neapolis (Peloponnesos), Pireaus, Anti Kythira en Kissamos op Kreta. De haven ligt op een eilandje voor de kust en is met een brug verbonden met het dorpje Diakofti.

  Diakofti is een havenplaatsje op het eiland Kythira

  Het kleine eiland Prasonisi (Dragonares) is vanaf de kust goed te zien. Hier ligt een scheepswrak met de romp gedeeltelijk nog uit het water. Op 29 augustus 2000 is het vrachtschip MV Nordland hier vastgelopen op de rostpartijen. Tegenwoordig is het een belangrijke plaats om te duiken. Voor het mooiste uitzicht op Diakofti en de kust ga ja naar het hoger gelegen Agia Moni klooster.

  Diakofti heeft mooie zandstranden en door het ondiepe zeewater en de zanderige zeebodem kleurt de zee hier fraaie tinten turquoise. Het ligt op zo’n 29 kilometer rijden van de hoofdstad Chora en heeft wat tavernes en appartementen. Een kustplaatsje in trek bij families met kinderen door de fraaie zandstranden en de ondiepe kustlijn.

  De haven van Diakofti is met frequente veerdiensten verbonden met Gythio en Neapoli op de Peloponnesos, Kissamos op Kreta, Pireaus en het eilandje Anti-Kythira.

  foto album Kythira

  Meer Griekenland aanbiedingen