Marathi

  Marathi is een kustplaats op het schiereiland Akrotiri op negen kilometer van de luchthaven van Chania en op 18 kilometer van de stad Chania. In de twee baaien van Marathi liggen meerdere fraaie kleinere zandstranden. In de directe omgeving tavernes en beach bars. Inwoners uit de stad komen hier graag om te relaxen in de weekenden. In het haventje liggen kleine boten aan de pier en je kijkt uit op het eilandje Palaiosouda voor de kust.

  Marathi op Akrotiri heeft fraaie kleine zandstranden

  In een baai ten zuiden van Marathi ligt het georganiseerde Loutraki beach. In de omgeving vind je meerdere luxe villa’s. Er is geen echt dorp met een centrum en voor winkels en meer faciliteiten kun je naar Sternes rijden. De stranden zijn mooi en liggen verscholen tegen de wind uit het noorden. Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit en zelden zie je hier golven op zee. Je kunt met de huurauto letterlijk tot aan het strand rijden en parkeren is gratis.

  De terrassen van de tavernes in Marathi liggen tot aan het strand. Hier zijn de prijzen nog laag en genieten inwoners van Chania van een dagje zon, zee en strand. Het ligt wat afgelegen en is nog niet ontdekt door voor veel toeristen.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen