Vliegveld Kalamata

Het internationale vliegveld van Kalamata met de naam Captain Vassilis Constantakopoulos is zowel een militaire als civiele luchthaven. Ook de NAVO heeft hier een basis. Voor passagiersvliegtuigen zijn er twee runways (landingsbanen) beschikbaar. IATA gebruikt de afkorting KLX voor dit Griekse vliegveld. De aankomst- en vertrekhal zijn klein. Uiteraard met een duty free shop achter de douane en voor de luchthaven direct de gratis parkeerplaats voor huurauto’s en touringcars van reisorganisaties.

Kalamata Airport is een internationale Griekse luchthaven

De stad Kalamata ligt op acht kilometer rijden van de gelijknamige airport. Het dorp Messini ligt op twee kilometer afstand en hier kun je o.a. pinnen en tanken. Vanaf Amsterdam Schiphol is de vliegafstand 2.169 kilometer en bedraagt de vliegtijd ongeveer drie uur en tien minuten. Transavia vliegt meerdere keren per week op Kalamata Airport, waarvan ook een combinatievlucht met het eiland KythiraVliegtickets naar Kalamata kun je online boeken op de websites van de airlines.

Sinds 1991 wordt het vliegveld van Kalamata gebruikt voor charters met toeristen vanuit het buitenland en binnenlandse lijndiensten van Aegean vanuit Athene. Regelmatig landen er ook zakelijke charters en privé vliegtuigen. Costa Navarino is voor beroemdheden en zakelijke conferenties een gewilde locatie op zo’n 40 kilometer van de luchthaven.

Toeristen die op Kalamata Airport landen verblijven meestal in vakantiebestemmingen als Stoupa, Chrani en Koroni.

Peloponnesos foto album

Vliegveld Kalamata tips

Op het vliegveld van Kalamata zijn autoverhuurbedrijven in de aankomsthal. Online kun je voor je vlucht al een huurauto reserveren en de meeste verhuurbedrijven staan dan te wachten bij aankomst. Huurauto’s staan geparkeerd voor de luchthaven. Hier vertrekken ook de bussen van de reisorganisaties naar vakantiebestemmingen en accommodaties.

De (tol)snelweg loopt van Kalamata door naar Athene. Het vliegveld is ook een goed startpunt om het noorden van de Peloponnesos te ontdekken. Met een huurauto ben je in iets meer dan een uur in vakantiebestemmingen als Tolo of de wijnstreek Nemea.

Meer Griekenland aanbiedingen