Eftalou

Eftalou of Eftalos is een populaire vakantiebestemming op het Griekse eiland Lesbos. Het wordt door reisorganisaties ook weleens Molyvos genoemd. Het ligt drie kilometer ten oosten van Molyvos en ongeveer 55 kilometer van de hoofdstad Mytilini.

De Eftalou thermen is een natuurlijke en geneeskrachtige warmwaterbron

Het strand van Eftalou is een kiezel- en zandstrand en langs de kust staan de nodige bomen voor schaduw. Eftalou beach wordt ook wel Agia Anagyros genoemd en is al sinds jaar en dag op Lesbos een badplaats. Niet alleen het strand en de faciliteiten voor een geslaagde vakantie trekken toeristen naar Eftalou, maar ook de natuurlijke warmwaterbronnen.

Vanaf de kust van Eftalou kun je Turkije goed zien liggen. De afstand tot de Turkse kust is ongeveer 13 kilometer. De badplaats is een stuk rustiger dan Molyvos, maar je kunt met een busje eenvoudig naar Molyvos als je wilt. Een wandeling kan natuurlijk ook en het is ongeveer een uurtje lopen.

Eftalou is zowel bij toeristen als de lokale bevolking een geliefde plek op Lesbos. De kust is hier nog vrij natuurlijk en de stranden grijs van kleur en meest bedekt met kiezels. Langs de kust hier geen cafĂ©’s en bovendien zijn de stranden hier niet zeer georganiseerd.

foto album Lesbos

Eftalou tips

Eftalou hot springs Lesbos

Hot springs van Eftalou op Lesbos

Als je van wandelen houdt is de prachtige wandeling langs het strand en de kust van Eftalou naar het haventje van Skala Sikaminea een tip. Een wandeltocht van zo’n zeven a acht kilometer en neem hiervoor twee uur de tijd.

Een andere tip is een bezoek aan de warmwaterbronnen van Eftalou. Het bad met geneeskrachtig bronwater is binnen en de toegang gratis. In het hoogseizoen kan het hier behoorlijk druk zijn. De temperatuur van het water is constant rond de 43 graden en het kan er ruiken naar zwavel.

Meer Griekenland aanbiedingen


Eftalou stranden

Het strand van Eftalou bestaat uit meerdere strandjes. Het hoofdstrand van Agia Anagyros is 600 meter lang en op sommige plaats 15 meter breed. Het zijn in totaal vier fraaie stranden. Een Blue Flag Beach met kristalhelder zeewater. Neem voor de zekerheid als je gaat zwemmen waterschoentjes mee. Een gedeelte van Eftalou beach is een naaktstrand.