Lafionas

  Lafionas is een prachtig verborgen bergdorp op 250 meter hoogte op zo’n vijf kilometer van Anaxos en Petra vandaan. Het ligt verscholen tussen het groen tegen een helling van de Roudi berg en heeft dezelfde traditionele architectuur als andere dorpen in de omgeving, zoals Stipsi. Vanuit het dorp heb je een prachtig uitzicht op de kustplaats Petra en de baai. Zo’n dorpje om even te gaan relaxen met een kopje koffie. Tevens zitten hier bijzondere vogels in de omgeving, zoals de slangenarend en de markerklauwier. Niet verwonderlijk dus dat vogelspotters hier graag komen.

  Lafionas is een klein verborgen bergdorp bij de kustplaats Petra

  In de zomer kun je het lokale folkore museum bezoeken, welke ’s winters gesloten is. Nog geen kilometer buiten Lafionas ligt de fijne O Gravilos taverna in zuidelijke richting. Tip voor een authentieke Griekse lunch. Tevens start in het dorpje een korte wandelroute naar twee grotten en de Agios Alexandros kapel. Je kunt ook vanuit Petra wandelend naar Lafionas gaan. Een mooie wandeling die heen en terug zo’n vier uur tijd in beslag neemt.

  Op 26 juli vier het dorp Lafionas de verjaardag van Agia Paraskevi en leuk om mee te maken als je hier op vakantie in de omgeving bent. Een wandeling naar de hogergelegen Agios Georgios kapel is mooi. Je hebt hiervandaan een prachtig uitzicht op Lafionas met verderop Anaxos en Petra.

  Foto album Lesbos

  Meer Griekenland aanbiedingen