Anaxos

Anaxos is een kleinere badplaats in het noordoosten van het Griekse eiland Lesbos. Het ligt op drie kilometer ten westen van Petra, negen kilometer van Molyvos en 58 kilometer van Mytilini. Vanaf het strand heb je een mooi uitzicht op Petra en de rots het kerkje en verderop op Molyvos en de burcht. Vooral ’s avonds is het zicht op de verlichte burcht van Molyvos indrukwekkend.

Anaxos heeft een mooi zandstrand en uitzicht op Petra en Molyvos

Anaxos is een wat rustigere bestemming en als je wat meer vertier zoekt kun je naar Petra of Molyvos gaan. In de zomermaanden is er overigens een goede en voordelige busdienst vanaf de hoofdweg naar deze twee plaatsen. De bussen rijden meerdere keren per dag. Wandelen kan natuurlijk ook. Net als Petra heeft Anaxos een mooi zandstrand met uitzicht op het eiland Glaronisi.

Langs de kustlijn vind je de nodige accommodatie en zo ook wat meer landinwaarts. Pal aan het strand worden terrassen van tavernes slechts gescheiden door een smalle asfaltweg van het lange zandstrand van Anaxos.

foto album

Anaxos tips

Een tip om te gaan eten in Anaxos is het restaurant “The Traditional”. Ze serveren de Griekse keuken met heerlijke lokale mezzes. Kleine Griekse gerechten en gemaakt volgens traditionele recepten. The Traditional organiseert regelmatig een Griekse avond en zo kun je de Griekse keuken combineren met de Griekse cultuur van Lesbos. Het restaurant ligt aan zee en je hebt ’s avonds een fraai zicht op het verlichte kasteel van Molyvos.

Meer Griekenland aanbiedingen


Anaxos stranden

Anaxos vakantie op LesbosHet mooie zandstrand van Anaxos is al jaren een Blue Flag beach. In totaal heeft het strand een lengte van 550 meter  en op de meeste plaatsen ook tot 20 meter breed.

Het strand van Anaxos is grotendeels georganiseerd met zonnebedden, parasols, er zijn watersportmogelijkheden en enkele tavernes en restaurants. Ook de zeebodem is bedekt met zand en mede hierdoor is het strand kindvriendelijk. Aan de oostkant op de rots staat een witte kleine windmolen.