Anaxos

Anaxos is een kleinere badplaats in het noordoosten van het Griekse eiland Lesbos. Het ligt op drie kilometer ten westen van Petra, negen kilometer van Molyvos en 58 kilometer van Mytilini. Vanaf het strand heb je een mooi uitzicht op Petra en de rots het kerkje en verderop op Molyvos en de burcht. Vooral ’s avonds is het zicht op de verlichte burcht van Molyvos indrukwekkend.

Anaxos heeft een mooi zandstrand en uitzicht op Petra en Molyvos

In Anaxos is niet heel te doen en als je wat meer verier zoekt kun je naar Petra of Molyvos. In de zomermaanden is er overigens een goede en voordelige busdienst vanaf de hoofdweg. De bussen rijden meerdere keren per dag. Wandelen kan natuurlijk ook. Net als Petra heeft Anaxos een mooi zandstrand met uitzicht op het eiland Glaronisi.

foto album

Anaxos tips

Een tip om te gaan eten in Anaxos is het restaurant “The Traditional”. Ze serveren de Griekse keuken met heerlijke lokale mezzes. Kleine Griekse gerechten en gemaakt volgens traditionele recepten. The Traditional organiseert regelmatig een Griekse avond en zo kun je de Griekse keuken combineren met de Griekse cultuur van Lesbos. Het restaurant ligt aan zee en je hebt ’s avonds een fraai zicht op het verlichte kasteel van Molyvos.


Anaxos stranden

Het mooie zandstrand van Anaxos is al jaren een Blue Flag beach. In totaal heeft het strand een lengte van 550 meter  en op de meeste plaatsen ook tot 20 meter breed. Het strand van Anaxos is georganiseerd met zonnebedden, parasols en er zijn watersportmogelijkheden en enkele tavernes en restaurants. Aan de oostkant op de rots staat een witte kleine windmolen.

Wat zijn jouw tips voor Anaxos?