Polichnitos

    Polichnitos is een traditioneel dorp in het zuiden van Lesbos. Het stadje ligt 42 kilometer van hoofdstad Mytilini en 39 kilometer ten westen van Plomari. Grote trekpleister is hier de natuurlijke spa (thermal springs) van Polichnitos die in 2024 volledig zij gerenoveerd. Eigenlijk is het dorp in twee├źn gedeeld. Aan de kust ligt het havenplaatsje Skala Polichnitos met goede vistavernes en meer landinwaarts het originele en meer authentieke dorp.

    Polichnitos en Skala Polichnitos zijn dorpen op Lesbos

    In 1979 is Polichnitos uitgeroepen tot een traditionele nederzetting met fraaie neoklassieke gebouwen. De meeste toeristen trekken echter direct naar het sfeervolle haventje toe. Hier niet ver vandaan overwinteren flamingo’s in de zoutpannen. Het traditionele dorp met haar imposante herenhuizen ligt op een hoogte van 105 meter. De Agios Nikolaos kerk uit 1892 is bezienswaardig net als de voormalig moskee, waar nu het lokale postkantoor in is gehuisvest.

    De natuurlijk spa van Polichnitos kun je bezoeken en je kunt hier in het bronbad zwemmen of andere  behandelingen ondergaan. Deze thermal springs zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Het strand van Skala Polichnitos, op een paar kilometer ten noorden, is niet georganiseerd en bestaat uit grijs zand en kleine kiezels. Langs het strand zorgen de nodige tamarisken voor natuurlijke schaduw. Tevens vind je hier enkele hotels waar je kunt verblijven tijdens je vakantie.

    Meer Griekenland aanbiedingen