Agios Ioannis

Agios Ioannis beach is een vakantiebestemming op het eiland Limnos op acht kilometer ten noorden van de hoofdstad Myrina. Je kunt de kustweg nemen of de hoofdweg via het bergdorp Kaspakas. De laatste route is iets langer, 12 kilometer, maar heeft een iets kortere reistijd. Reken op 15 tot 20 minuten. De afstand vanaf het vliegveld is 17 kilometer of 25 minuten reistijd. Agios Ioannis is een rustige bestemming.

Agios Ioannis is een rustige vakantiebestemming op Limnos

De baai van Kaspakas is in tweeën gedeeld. Het langgerekte zandstrand aan de zuidkant is Kaspakas beach en na de landtong aan de noordzijde Agios Ioannis beach. Beide stranden worden onderbroken door een rotsformatie met wat vreemd gevormde uitlopers. Twee staande pilaren in zee, die in de volksmond ook wel “Meteora van Kaspakas” worden genoemd. Nou is de vergelijking met Meteora wel een beetje overdreven.

Agios Ioannis heeft een kleine kunstmatig aangelegde haven aan de zuidzijde. Hier liggen voornamelijk vissersbootjes te dobberen. Het strand is fraai en het zeewater kraakhelder. Langs het strand van Kaspakas, op loopafstand van Agios Ioannis, staat bovenop een rots het kerkje Agios Ioannis. Hieronder vind je een fraaie plaats voor lunch of koffie Cave Café genaamd met Agios Ioannis taveerne en direct aan het strand.

Agios Ioannis tips

Cave Cafe in Agios Ioannis op Limnos

Agios Ioannis Limnos het Cave Café

Hoewel Agios Ioannis geen echte dorpskern heeft zijn er wel de nodige voorzieningen. Langs het strand en dichtbij het haventje kun je eten bij taveerne Prassa en op loopafstand van het strand bij familietaveerne Akrogiali. Op Agios Ioannis beach staan de nodige strandstoelen met parasols. Ook is er een kleine supermarkt in Agios Ioannis Limnos en voor meer taveernes en winkels kun je naar het dorp Kaspakas gaan.

Een tip is om naar het bergdorp Kaspakas, op 2,5 kilometer afstand, te gaan. Hier kun je een bezoek brengen aan het wijnhuis Limnos Organic Wines van wijnmakers Savvoglou en Tsivolas. Proef de zoete muskaatwijn van Limnos, droge witte wijn, rode wijn en rosé. Bezoek ook de traditionele boerderij van de familie Mirsinis “Kaspak nes Lixoudis” waar je organische pasta’s, traditioneel snoepgoed en broodjes kunt kopen. Allemaal gemaakt van natuurlijke producten en volgens lokaal recept.

Ten noorden van Agios Ioannis liggen verscholen tussen de rotsen de Katsaitis kloof met de gelijknamige watervallen. Voornamelijk in mei en juni komt er hier water naar beneden. Via een rotspad kun je hier komen en het is een mooie wandeling. Verwacht echter geen waterval van meters hoog en ook geen grote kloof als die van Samaria op Kreta.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agios Ioannis stranden

Het strand van Agios Ioannis is al jaren gewaardeerd met een Blue Flag. Een strand bedekt met zand en kiezels. Bij Cave Café zijn het kleine ronde stenen. Agios Ioannis beach is een rustig strand, maar op meerdere plaatsen georganiseerd met strandstoelen en parasols. Een kindvriendelijk strand met langzaam aflopende zeebodem en helder zeewater.

Andere stranden in de buurt, na Agios Ioannis, zijn Prassa en Karvounolakas beach.