Kotsinas

Kotsinas is een vissersdorpje in de baai van Pournias met een prachtig zandstrand niet ver van Varos. Het pittoreske havenplaatsje ligt op 23 kilometer rijden van Myrina; reistijd met een huurauto een half uur. Een heerlijke plek om een dagje strand te combineren met een traditionele Griekse maaltijd.

Kotsinas op Limnos is pittoresk en heeft een prachtig zandstrand

Niet alleen het strand is noemenswaardig, ook het kapelletje Zoodochou Pigi. Het pronkt op een heuvel bij de vissersboten en is toegankelijk na een kleine klim over 65 treden. Kotsinas, ook wel Kotsinos genoemd heeft praktisch geen inwoners. Een populaire bestemming voor dagtochtjes. In het haventje zie je naast de vissersbootjes ook de nodige zeilboten. In zee nog de restanten van het oude kasteel, wat de rijke historie van het haventje verklapt.

Wat meer landinwaarts kom je het standbeeld van Maroula tegen. Een heldin die hier stierf tijdens gevechten met de Turken in 1478. Het standbeeld staat op de plaats waar vroeger het kasteel stond. Kotsinas beach wordt ook wel genoemd als het strand van het dorpje Varos. In Varos ligt een groot hotel, maar het dorp ligt niet direct aan zee. Kotsinas ligt 2,5 kilometer ten noorden van het traditionele dorp op Limnos aan de noordkust van het eiland.

foto album Limnos

Kotsinas tips

Kotsinas heeft niet veel inwoners, alleen de eigenaren van de drie taveernes wonen hier het hele jaar door. Verse vis staat dagelijks op het menu, maar er worden ook lokale specialiteiten geserveerd.

Romanou is een dorp in de buurt met traditionele huizen. De kerk uit 1830 met fraaie tekeningen van  de populaire schilder Evstratios Haimandes is bezienswaardig.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kotsinas stranden

Kotsinas beach is een lang en grotendeels ongeorganiseerd zandstrand. Een prima strand voor families met (kleine) kinderen. De zee is kalm, het zeewater is kraakhelder, het zand is bedekt met fijn zand en de zeebodem loopt langzaam af. Neem daarbij dat het hier niet zo druk is. Zelfs in het hoogseizoen is het op Kotsinas beach rustig.