Adamas

Adamas of Adamantas is de havenplaats van het Griekse eiland Milos. Het ligt vrij centraal op vijf kilometer van de hoofdstad Plaka en op 10 kilometer rijden van de kustplaats Pollonia in één van de grootste natuurlijke baaien van Griekenland. Alamanto, zoals het dorp ook wel wordt genoemd, is bewoond sinds 1824 en heeft tegenwoordig meer dan 1.000 vaste inwoners. Hier komen alle veerboten aan en het is tevens de haven van de meeste boten voor dagexcursies naar de rotsen en grotten van Kleftiko.

Adamas is de grootste havenplaats van het Griekse eiland Milos

Het gezellige centrum en de boulevard van het typisch Cycladen stadje bruist van het leven van juni tot en met september. Alle moderne voorzieningen voor de moderne toerist zijn hier aanwezig van tavernes tot ouzeri en van gezellige bars tot trendy boutique winkeltjes. Hotels en appartementen zijn in het dorp als in de omgeving genoeg te vinden om hier een paar dagen te verblijven tijdens je reis.

Bezienswaardig zijn het kerkelijk museum en het mineraal museum. In het kerkelijk museum van Adamas is een kerk van meer dan 1.000 jaar oud te bezichtigen. Ook de Agios Haralambos kerk in het centrum is een bezoekje waard.

Lankada beach ligt op 500 meter van het centrum en het langgerekte strand van Papikinos ligt op een kilometer uit het centrum. Beide stranden zijn te voet te bereiken.

Milos foto album

Adamas bezienswaardigheden

Adamas heeft weinig bezienswaardigheden. De boulevard is ’s avonds gezellig. Bezienswaardig is de collectie in het mijnmuseum van Milos. Dit museum is gelegen op 500 meter van van de haven en dagelijks geopend van 09:30 tot 18:00 uur. De entree bedraagt € 5,- per persoon (anno 2021) en kinderen tot zes jaar mogen gratis het museum in. Voor 65-plussers geldt een gereduceerd tarief.

Meer Griekenland aanbiedingen