Kleftiko

  Kleftiko is een fraaie rotsformatie met verschillende zeegrotten op Milos. Je vindt het indrukwekkende landschap in het zuidwesten van het Griekse eiland op een uurtje varen van het havenplaatsje Adamas. Hiervandaan vertrekken ook de meeste bootjes voor dagexcursies naar dit gebied. Het wordt ook wel “Het Meteora van de zee” genoemd. In het verleden hielden hier piraten zich schuil, waar de bijnaam bandieten grot nog van afstamt.

  Kleftiko is een fraaie rotsformatie in het zuidwesten van Milos

  Het blauwgroene zeewater bij Kleftiko nodigt uit voor een verfrissende duik. Vrijwel alle excursieboten bieden je hier één of twee uur voor de gelegenheid. Vergeet je snorkelset niet en neem voldoende zonnebrandcrème mee om je te beschermen tegen de felle zon. Je kunt de rotsformatie en de zeegrotten overigens alleen vanaf zee bereiken.

  De kwaliteit van het zwemwater is bij Kleftiko uitstekend en het zeewater is overal kraakhelder. De grijswitte rotsformaties steken mooi af tegen de fraaie kleuren van de zee. Moeiteloos kijk je meters diep naar de rotsachtige zeebodem en kun je zwemmen door de bandieten zeegrot. Een dagexcursie hiernaartoe is dan ook een tip tijdens je vakantie op Milos en dit bijzondere plaatje mag je niet missen.

  Milos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen