Vlindervallei Paros

  De vlindervallei Paros Petaloudes ligt op zeven kilometer ten zuidwesten van Parikia dichtbij het klooster van Christos sto Dasos. Dit klooster wordt trouwens ook wel het Agios Artemios genoemd. Petaloudes is het Griekse woord voor vlinder en het landschap is idyllisch en een uniek monument van natuurlijke schoonheid. Een groen gebied met kleine beekjes.

  De vlinders in de vallei van Paros zie je pas vanaf half juni

  De bewegwijzering naar de vlindervallei staat goed aangegeven op borden langs de doorgaande weg naar van Parikia naar Angeria, die net boven de vallei langsloopt. Het park is vrij klein met wandelpaden en natuurlijke trappen. De vlindervallei is dus gemakkelijk te bezichtigen. In de vallei leven de Panaxia Quadripunctaria Rhodosensis vlinders net als in de vlindervallei op het eiland Rhodos. De vlinders zijn klein en hebben zwarte vleugels met gele strepen en de romp van de vlinders is een beetje oranje. De entree bedraagt 2,50 euro per persoon en de vlindervallei is dagelijks geopend van juni tot en met september van 09.00 tot 20.00 uur.

  Je kunt georganiseerd met een dagexcursie naar Petaloudes op Paros vanuit Parikia en Naoussa. Uiteraard kun je ook met een huurauto of scooter naar het park toe. Het is een prachtige rustige plek met veel schaduw.

  foto album Paros

  Meer Griekenland aanbiedingen