Agathi beach

Agathi beach ligt aan de oostkust van Rhodos op 38 kilometer ten zuiden van Rhodos-stad. Een paar jaar geleden was dit strand nog een verborgen paradijsje. Vanaf de kustweg naar Lindos leidt een grotendeels nog niet geasfalteerd weggetje je naar het zandstrand. Inmiddels gaan er ook dagelijkse cruises vanuit Lindos naar het strand van Agathi.

Agathi beach behoort tot de mooiste stranden van Rhodos

Agathi beach wordt ook wel “golden beach” genoemd door de kleur van het zand en de zeebodem. Als de zon er flink op heeft geschenen wordt het zand erg heet en is het aan te raden om met slippers de zee in te lopen vanaf je handdoek op strandstoel. Het zandstrand is populair bij locals en heeft drie tavernes (kantinas) op het strand en vrijwel het hele strand heeft ligbedden en parasols.

Het is een kindvriendelijk strand met kraakhelder zeewater en een langzaam aflopende zeebodem. Net na het strand nog twee kleinere baaitjes met een rotskust. Een tip om hier te gaan snorkelen. Nog wat verder en ook hoger gelegen, bovenop de grote rotspartij aan zee, zie je van grote afstand al de ruïnes van het Feraklos kasteel. Hier vandaan heb je zonder twijfel het beste uitzicht op Agathi beach.

foto album Rhodos

Agathi beach tips

Agathi beach op Rhodos

Agathi beach – mooi strand op Rhodos

Bij het strand van Agathi is een culturele bezienswaardigheid. Het fort van Feraklos (Feraclos) ligt op loopafstand van het zandstrand. Een smal wandelpas gaat geleidelijk omhoog naar het oude kasteel op 300 meter hoogte. Goed schoeisel aantrekken voor de wandeling is een tip. Van het fort is niet zo heel veel meer te bezichtigen. De buitenmuren zijn nog redelijk in tact, maar het uitzicht is spectaculairder.

Aan de noordzijde kijk je uit over Agathi beach en naar het zuiden zie je het dorp Haraki (Charaki). De oude burcht deed ooit dienst om Rhodos te verdedigen tegen de aanvallen van piraten. Later was het nog nuttig als gevangenis.

Bekijk alle aanbiedingen

Wat zijn jouw tips voor Agathi beach?