Glystra beach

  Glystra beach (Glistra) is een fraaie baai met zandstrand nabij Lardos. Je ziet het strand vanaf de kustweg naar Prasonisi vanzelf liggen. Her vind je geen hotels, appartementen en tavernes. Wel is er aan het strand een kantina. De uitbater verhuurt ook ligbedden en parasols. Langs het strand groeien macchia-struiken die zorgen voor een fraai contrast met het gele fijne zand. Hier tref je nog geen massatoerisme aan, maar Glystra beach wordt wel steeds populairder.

  Glystra beach is een fraaie baai en zandstrand op Rhodos

  De zeebodem van Glystra beach loopt geleidelijk af en het zeewater is kraakhelder. Geschikt dus voor gezinnen met kleine kinderen. Ook kun je hier goed snorkelen bij de rotsen aan de buitenzijdes van deze baai. In de zomermaanden zijn de strandbedden snel bezet, maar er is ook ruimte om zelf je strandlaken en parasol te plaatsen. Het strand zelf is zo’n 200 meter lang en op sommige plaatsen wel 30 meter breed. Bij de kantina zijn ook toiletten.

  Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats. Je neemt de afslag net na het strand als je vanaf Lindos komt aanrijden. Direct hierna sla je linksaf anders rijd je door naar de grote hotels verderop in de volgende baai.

  foto album Rhodos

  Meer Griekenland aanbiedingen