Volcania beach

  Volcania beach, ook wel Volkania beach genoemd, is een afgelegen zandstrand op Kos. Het strand ligt op 18 kilometer van Kardamena en 35 kilometer van Kos-stad. Een nog onontdekt zandstrand met weinig faciliteiten. Het laatste gedeelte van de weg is niet aan te raden met een gewone huurauto. Een onverharde weg met veel zand. 

  Volcania beach is een mooi en afgelegen zandstrand op Kos

  Je neemt vanaf de hoofdweg de afslag naar Volcania beach tegenover Lagada beach. Het zandstrand loopt verderop door in Kohilari beach. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met zand. Tevens is het zeewater helder. Langs het strand is sprake van duinvorming met de nodige cederbomen. Eten en drinken zul je zelf moeten meenemen naar dit strand. Wel kun je strandstoelen en een parasol van palmbladeren huren aan het strand en is er de mogelijkheid om je af te spoelen onder de buitendouche.

  Volcania beach is een kindvriendelijk strand mede door het fijne witte zand. Er waait regelmatig een noordenwind, maar door het ondiepe zeewater zijn de golven niet te hoog. Zoek je een rustig zandstrand op Kos, dan is dit strand een prima mogelijkheid om een dagje te relaxen en genieten van de Griekse zon.

  foto album Kos

  Meer Griekenland aanbiedingen