Anthony Quinn Bay

De Anthony Quinn Bay op Rhodos is een prachtige baai aan de oostkust van het Griekse eiland. Vernoemd naar de hoofdrolspeler uit de film Guns of Navarone. De originele naam is Vagies Bay. Vanaf Faliraki is het drie kilometer rijden naar deze baai, maar met de boot kan ook. Rhodos stad ligt op 15 kilometer afstand. Volg vanaf de hoofdweg de borden naar Ladiko bay. Deze baai ligt er namelijk direct naast.

Anthony Quinn Bay behoort tot de mooiste stranden van Rhodos

Je kunt met recht zeggen dat de Anthony Quinn baai behoort tot de tien mooiste stranden van Rhodos. Het uitzicht op de baai vanaf de rotsen en het lounge café Kounna is super. De auto parkeer je hierachter op de parkeerplaats bij de naaldbomen. De weg ernaartoe is prima en geasfalteerd, al is het laatste stukje vanaf Ladiko op een paar plaatsen vrij smal.

Duiken en snorkelen kun je in de Anthony Quinn Bay prima. Het kraakheldere en rustige zeewater in combinatie met rotsen en stenen maken deze baai tot één van de beste duikspots van het Griekse eiland. Zeker in het voor- en naseizoen een tip om te bezoeken tijdens je vakantie op Rhodos.

De film Guns of Navarone dateert uit 1961 en hiervoor zijn meerdere opnames gemaakt op het eiland Rodos. Opnames van de rotsen en kustlijn zijn gemaakt in 1960 in de Vagies Bay. In de film zijn ook Lindos en Rhodos stad te zien.

foto album Rhodos

Anthony Quinn Bay tips

Anthony Quinn bay strand en zee

Strand bij Anthony Quinn Bay

Het strand van Anthony Quinn is geen zandstrand. De baai is eigenlijk verdeeld over meerdere kleine kiezelstranden. Een tip om je zwemschoenen mee te nemen als je hier naartoe gaat tijdens je vakantie. De zeebodem loopt vrij snel af, maar meestal is de baai vrij van wind. In de zomer liggen de strandjes snel vol en vrijwel overal staan ligbedden en parasols. Met een kop koffie heb je een fraai panorama uitzicht op de hele baai vanaf het terras van de lounge bar.

Wandelen van Faliraki naar de Anthony Quinn Bay kan wel, maar je moet nier over de tussenliggende berg heen, maar er juist omheen lopen. Vraag bij locals naar de wandelroute.

Restaurant Kounna ligt niet alleen fraai, maar behoort ook tot de beste restaurants van Rhodos. Is er geen plaats neem dan een koffietje mee van de kantina die tegenover Kounna staat voor aan het strand.

Meer Griekenland aanbiedingen