Falasarna op Kreta en Myrtos op Kefalonia bij beste 25 stranden ter wereld

23 februari 2024 Bas Wanrooij

Falasarna beach op West-KretaDat Griekenland schitterende stranden heeft weten we natuurlijk al. Toch is het altijd weer leuk als ze worden genoemd bij de beste 25 stranden ter wereld in 2024. Falassarna (19) op West-Kreta en Myrtos beach (23) op het Ionische eiland Kefalonia worden dit jaar genoemd bij de mooiste stranden op onze aardbol. Het zijn de enige twee Griekse noteringen dit jaar. In de Europese top 25 stranden van 2024 staan naast Falassarna en Myrtos ook de Anthony Quinn Bay op Rhodos en Matala op Kreta. We hebben al deze fraaie Griekse stranden al bezocht en hebben zo ook onze eigen top 10 met mooiste stranden van Griekenland.

Falasarna beach als mooiste strand van Kreta

Falasarna is een mooi, lang en breed zandstrand op Kreta. Volgens bezoekers va TripAdvisor is het dit jaar dus het mooiste strand van Griekenland en Kreta. Het ligt aan de westkust van Kreta dichtbij het befaamde en in de zomer populaire Balos beach. Ook Elafonisi en Seitan Limania beach liggen op West-Kreta en worden regelmatig genoemd als aantrekkelijke zandstranden. In het oosten van Kreta is Vai beach één van de highlights.

Myrtos beach populairste strand van Kefalonia

Myrtos beach wordt gezien als het boegbeeld qua stranden van Kefalonia. Het lange en brede witte zand- en kiezelstrand ligt centraal op het eiland langs de westkust. Van zowel de noord- als zuidzijde van de baai heb je langs de doorgaande weg twee uitzichtpunten op Myrtos beach. Prachtige plekken voor een vakantiefoto voor op je sociale media. Petani beach, maar ook het afgelegen Fteri beach zijn prima alternatieven voor als je geen plekje uit vinden op Myrtos beach.