Stegna

  Stegna is een kustplaats in het oosten van Rhodos. Het ligt op zes kilometer van Tsambika en is bereikbaar via een twee kilometer lange weg vanaf de hoofdweg naar Lindos. Het plaatsje heeft een aantrekkelijk en lang zandstrand. Hierachter vind je de nodige tavernes en in het groene achterlandschap hotels en appartementen. Zowel aan de noord- als aan de zuidzijde van de baai kom je een kleine haven tegen. Deze is voornamelijk gevuld met kleine vissersboten en motorbootjes.

  Stegna is een fraai zandstrand langs de oostkust van Rhodos

  Bezienswaardig is aan de zuidkant de Archangelos cave en het fraaie strandje bij Grande Bleu beach bar. Voor meer faciliteiten als supermarkten, restaurants, bakkers en winkels kun je naar het dorp Archangelos gaan op een kilometer landinwaarts. Vanuit Faliraki vertrekken in de zomer boten met toeristen richting Stegna voor een dagje zon, zee en strand. Stegna heeft een goede busverbinding met Rhodos-stad. Vrijwel elk uur stopt er wel een bus en dit is een voordelige manier om op Rhodos te reizen.

  Verder naar het noorden ligt nog een kleine baai met de blauw-witte Agios Fanourios kapel. Het uitzicht vanaf de rotsen op deze kapel en kleine taverne is fraai. Je kunt hier ook in zee via het smalle kiezelstrand. Op het strand staan enkele parasols en ligbedden die te huur zijn.

  foto album Rhodos

  Bekijk alle aanbiedingen