Apolakkia

Apolakkia is een bergdorp in het zuiden van Rhodos. Het ligt op 77 kilometer afstand van Rhodos-stad en reken op een reistijd van bijna anderhalf uur. Het is met zo’n 500 inwoners het grootste dorp van het Griekse eiland. Op vier kilometer afstand ligt het grote en gelijknamige stuwmeer. Dit is voor natuurliefhebbers vaak het startpunt van natuurwandelingen, kajakken of mountainbiken. Limni beach, ook wel Apolakkia beach, is het dichtstbijzijnde strand en ligt op anderhalve kilometer afstand.

Apolakkia is het grootste dorp in het zuiden van Rhodos

Bezienswaardig in de buurt van Apolakkia is de kapel van Agios Giorgos Vardas bij het stuwmeer. De fresco’s in de kapel dateren namelijk uit de 13e eeuw en behoren daarmee tot de oudste van Rhodos. Elk jaar in juli viert men in het dorp het watermeloenfestival. Dit wordt georganiseerd om de oogst van deze watermeloenen met elkaar te vieren. Het is geen vaste datum en informeer lokaal dus naar de dag waarop het wordt georganiseerd. Tijdens dit zomerfestival kun je drankjes proeven en zijn er diverse ‘fungames’ voor het hele gezin. Interessant en leuk om bij te wonen als je hier op vakantie bent.

In het dorp zelf vind je meerdere traditionele tavernes. Ook zijn er mogelijkheden om in Apolakkia te overnachten in een kleinschalige accommodatie. Langs de weg verkopen locals hun honing, kruiden en andere lokale producten.

Leuk voor een dagje uit is het adventure park ‘Rhodesescape’. Het ligt net buiten het dorp zelf aan de rand van het stuwmeer. Kinderen kunnen hier met de kabelbaan over het meer heen zweven, paardrijden, kajakken, klimmen en boogschieten. Rhodesescape ligt in een fraaie groene omgeving en ideaal om te bezoeken op een bewolkte dag tijdens je vakantie.

foto album Rhodos

Apolakkia tips

Rhodescape Adventure Park in Apolakkia

Rhodesescap Apolakkia bij het stuwmeer

In het centrum van Apolakkia vind je diverse tavernes waar je goedkoop een pita gyros kunt scoren. De dames van de uitbaters begroeten je al als je het dorp komt binnenrijden en begeleiden je graag naar een vrije parkeerplaats. Ook hier kun je de nodige souvenirs scoren. Denk aan tijmhoning endextra vierge olijfolie.

In en rondom Apolakkia kun je accommodaties huren. Dit gedeelte van Rhodos is nog niet zo druk en kent voornamelijk toeristen die een dagje er op uit zijn met een huurauto. Vaak rijden ze door naar het strand van Prasonisi of het kasteel van Monolithos. Tip is om Apolakkia beach, ook wel bekend als Limni beach te bezoeken.

Bekijk alle aanbiedingen