5 activiteiten op Rhodos die je niet wilt missen

19 maart 2024 Bas Wanrooij

Symi tijdens dagtocht vanuit RhodosWat is écht leuk om te ondernemen als je op Rhodos bent? Van die gave activiteiten die je op Rhodos kunt doen die zorgen voor onvergetelijke herinneringen. Natuurlijk kun je zelf het Griekse eiland met jaarlijks gemiddeld de meeste zonuren gaan ontdekken op de scooter of met een huurauto. Maar, zwemmen tussen de vissen als in een aquarium, met de boot naar de mooiste snorkelplekken of lekker suppen in een rustige baai zijn andere toffe uitjes. Het kan allemaal tijdens je vakantie op Rhodos. Dit zijn de leukste activiteiten op Rhodos die je zeker niet mag missen.

Dag naar het sprookjesachtige eiland Symi

Het eiland Symi ligt ten noordoosten van Rhodos en kun je bezoeken als een dagtocht. Zelf hebben we voor een combinatiereisje met het Panormitis klooster gekozen. Het schilderachtige hoofdplaatsje met haar kleurrijke woningen wordt wel bestempeld als één van de mooiste stadjes van Griekenland. Maak een wandeling over de gezellige boulevard, even relaxen op een terrasje en wat rondneuzen in de hippe winkeltjes. Symi is een must-see en leuk dagje uit vanuit Rhodos-stad.

Als in een aquarium: zwemmen tussen duizenden vissen

Zwemmen tussen de vissen op RhodosIn het rustige zuidwesten, voor de kust van Kamiros Skala, kun je als activiteit op Rhodos gaan zwemmen tussen duizenden vissen in een fish farm. En je hebt 90% kans op het zien van (wilde) dolfijnen tijdens deze trip in het beschermde maritieme park.Tevens bezoek je het onbewoonde eiland Stroggyli en krijg je de gelegenheid om op één van de mooiste spots van Rhodos te kunnen snorkelen. Blutopia Experiences organiseert deze dagtrip voor jong en oud van 1 april tot en met 31 oktober op maandag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 13:00 uur. Weer eens wat anders.

Ontdek het pittoreske duurzame eiland Chalki

Chalki is een buureiland langs de westkust van Rhodos met een bijzonder pittoresk havenplaatsje. Het Griekse eiland is trouwens net als Astypalea volledig energieneutraal. Je vaart vanuit de haven van Kamiros Skala in 50 minuten hiernaartoe voor een gezellig avontuur. Het stadje is gezellig, kleurrijk en op loopafstand ligt het mooie Potamos beach. Een dagtocht naar Chalki vanuit Rhodos kun je dagelijks zelf organiseren, maar is ook georganiseerd met transfers als activiteit te boeken.

Outdoor activiteiten op en rond het meer van Apolakkia

Bas van Griekenland.net pijl en boog aan het schieten in Rhodesescape Park In het zuiden van Rhodos, net buiten het dorp Apolakkia, vind je het Rhodesescape Park. Het ligt langs het stuwmeer en organiseert verschillende outdoor activiteiten in de natuur. Denk aan kajakken, waterfietsen, met een kabelbaan over het stuwmeer heen, paardrijden in de groene omgeving en pijl en en boog leren schieten. Prettig is een plekje onder de naaldbomen met een bak koffie en een mooi uitzicht op de natuur. Een activiteit voor het hele gezin. Rhodesescape Park is van april tot en met oktober dagelijks geopend van 10:00 tot 21:00 uur.

Suppen langs de fraaie oostkust van Rhodos

Vanuit het kustplaatsje Stegna, tussen Faliraki en Lindos, worden ontspannende activiteiten op zee aangeboden. Een paar uurtjes suppen met het hele gezin bijvoorbeeld. Weer eens een andere manier om deze fraaie kustlijn te ontdekken. Mocht je het nodig vinden dan kun je ook eerst een korte cursus krijgen om (snel) te leren suppen, ook wel Stand Up Paddle boarden genoemd.

Ook nog een leuke activiteit om te doen tijdens je reis is een bezoek aan het wijnhuis Anastasia Triantafyllou voor een wijnproeverij. Proef hier dan tevens het traditionele drankje Souma van Rhodos