Kolymbia

Kolymbia is een vakantiebestemming aan de oostkust van Rhodos. Het ligt aan de zuidzijde in de baai van Afandou op 22 kilometer rijden van¬†Rhodos stad. Via een laan met hoge Eucalyptusbomen aan weerszijden rijd je het vakantiedorp in. De bomen hier zijn witgekalkt tot zo’n 1,50 meter boven de grond en zorgen niet alleen voor een fraai aanzicht, maar ook voor natuurlijke schaduw.

Kolymbia is een vakantiebestemming op het eiland Rhodos

Langs deze bomenlaan vormt zich langzaamaan de badplaats Kolymbia. Faciliteiten zijn er voor de moderne toerist genoeg. Net als appartementen, hotels en luxe resorts. Bij de hotels grotere stranden met zand en kiezels. Het haventje is fraai met vissersbootjes en hier bovenuit piekt het blauwwitte kapelletje. Niet onaardig is hier het zandstrand. Kindvriendelijk en uit de wind.

Het noordelijke strand heeft nog een pier aan de zuidzijde, waar vandaan dagexcursies kunnen worden gemaakt naar Lindos. Ook meerdere tavernes met terrassen aan zee zijn hier gelegen. Dichtbij liggen de zeven bronnen Epta Piges in een mooie groene omgeving. Direct ook de bezienswaardigheid. Een mooi natuurgebied, waar een riviertje tussen de naaldbomen door een weg naar beneden heeft gevonden. Spannend is de smalle tunnel van 186 meter die je naar een meertje leidt met waterval.

De hotelzone Kolymbia is van april tot en met oktober een vakantiebestemming. Door het milde klimaat zijn de temperaturen overdag al vroeg in het voorjaar aangenaam. in april en oktober is een shirt met lange mouwen aan te raden voor de avonden als de zon is ondergegaan.

foto album Rhodos

Kolymbia tips

Kolymbia haven en kerk op Rhodos

Kolymbia Rhodos – haventje en kapelletje

Tips voor je vakantie in Kolymbia op Rhodos zijn er genoeg. Een uitstapje naar Epta Piges, zoals al beschreven, is leuk en de wandeling door de smalle tunnel voor jong en oud een ervaring. Golfers kunnen hun hart ophalen op de golfbaan van Afandou. Het is de grootste golf course van het Griekse eiland en ligt dichtbij de badplaats.

Een dagje naar Rhodos stad is een andere tip. Je kunt met een eigen huurauto, maar ook met het openbaar vervoer is een mogelijkheid. Goedkoop en vanaf de hoofdweg zijn er meerdere mogelijkheden per dag in het hoogseizoen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kolymbia stranden

Kolymbia strand op Rhodos

Kolymbia Rhodos – strand bij de haven

Kolymbia heeft meerdere stranden. Het lange dorpsstrand welke uitloopt in het strand van Afandou. Langs het strand hotels en appartementen en op het zuidelijkste punt wat rotsen, een tweetal tavernes en een klein haventje.

Het strand met krijtrotsen bij de haven ligt een beetje verscholen, maar is het mooiste en meest kindvriendelijkste strand van Kolymbia. Het zeewater is bijna altijd kalm en de zeebodem loopt langzaam af. In de haven vissersbootjes en de blauwwitte kapel siert hierboven uit. Verder naar het zuiden nog een strand met aangrenzend luxe resorts.